Pērn Latvijā pārdoti vairāk nekā 1,6 miljoni Gruzijas vīna pudeļu

Kopš 2020. gada pavasara, sadarbībā ar Gruzijas Zemkopības ministriju, Latvijā tiek realizēts projekts “Iepazīsti Gruzijas vīnus”, kura mērķis ir popularizēt Gruzijas vīnu kultūru un stiprināt Latvijas-Gruzijas savstarpējo sadarbību. Pērn Latvijā tika pārdoti vairāk nekā 1,6 miljoni Gruzijas vīna pudeļu, kas liecina, ka sabiedrībā Gruzijas vīns guvis arvien lielāku atzinību.

Pēdējo gadu laikā ir stiprinājusies Latvijas-Gruzijas savstarpējā ekonomiskās sadarbība, kuras ietvaros Latvija ir kļuvusi par vienu no nozīmīgākajiem tirgiem Eiropā Gruzijas vīnam. 2019. gadā Gruzija eksportēja teju 94 miljonus vīna pudeļu uz 53 dažādām pasaules valstīm. Pērn kampaņas “Iepazīsti Gruzijas vīnus” ietvaros, 2020. gadā Latvijā tika pārdotas vairāk nekā 1,6 miljons vīna pudeļu, kas liecina, ka pēdējo gadu laikā pieprasījums un Gruzijas vīnu popularitāte turpina augt.

Tea Maisuradze, Gruzijas vēstniece Latvijā: “Gruzijas kultūrā vīna darīšana ir viena no senākajām un svarīgākajām tautsaimniecības nozarēm. Tā ir tradīcija, kas ir izkopta vairāku gadsimtu garumā un joprojām turpina būt būtiska sastāvdaļa gruzīnu ikdienā. Priecājos, ka jau otro gadu Latvijā tiks realizēta kampaņa “Iepazīsti Gruzijas vīnus”, lai stiprinātu sabiedrības izpratni par Gruzijas vīnu kultūru ne vien iepazīstot vīnu, bet arī tā darīšanas vēsturi un tradīcijas.”

Lai veicinātu Baltijas valstu ciešāku sadarbību ar Gruzijas Zemkopības ministriju, visās trīs Baltijas valstīs tiks realizēta informatīvā kampaņa “Iepazīsti Gruzijas vīnus”. No šī gada projekts tiks realizēts Lietuvā, savukārt Latvijā tas norisināsies jau otro gadu. Šogad, lai vīna baudītājus vestu arī vizuāli skaistā ceļojumā cauri Gruzijai, sadarbībā ar latviešu mākslinieci Ruti Martu Jansoni tapusi gleznu sērija, ar kuru būs iespējams iepazīties informatīvās kampaņas ietvaros.

“Kad biju maza, tētis un vecvecāki devās uz Gruziju, un tā caur diapozitīvu foto vakariem es sāku iepazīt šo kultūru. Gruzija man vienmēr sasitās ar ļoti skaistu dabu, kalniem un sauli. Priecājos, ka esmu iesaistījusies šajā projektā, jo lielformāta gleznu radīšanas process bija intensīvs un ļoti piepildīts laiks, taču tas sniedza iespēju atgriezties sajūtās par Gruziju, tās siltumu un viesmīlību. Arī šajā laikā, kad joprojām pasaules apceļošana ir ierobežota, nesteidzīga vīna baudīšana var būt lielisks veids kā varam ļaut sev ieraudzīt dažādas detaļas, kas saistās ar šo kultūru un doties lieliskā garšas un sajūtu ceļojumā,” stāsta latviešu māksliniece Rute Marta Jansone.

Pagājuša gada ietvaros, uzsākot kampaņu “Iepazīsti Gruzijas vīnus”, tika aizvadīti vairāki Gruzijas vīnu degustācijas pasākumi, kā arī tika veidotas kampaņas, kuru ietvaros tirdzniecības centru veikalu apmeklētājiem bija iespēja izgaršot Gruzijas vīnus, lai iepazītu bagātīgo Gruzijas vīnu garšas buķeti. Papildu informācija: www.gruzijasvini.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55213594sec.