Latvija atbalsta Regulas par viesabonēšanu mobilo sakaru tīklos Eiropas Savienībā pagarināšanu

2021. gada 20. aprīlī valdība apstiprināja Satiksmes ministrijas sagatavoto Latvijas pozīciju Eiropas Komisijas (EK) priekšlikumam par Eiropas Parlamenta un Padomes regulas par viesabonēšanu publiskajos mobilo sakaru tīklos Savienībā pagarināšanu. Latvija atbalsta EK priekšlikumu, vienlaikus aicina noteikt zemākus starptautiskās viesabonēšanas vairumtirdzniecības tarifus.

Saskaņā ar pagājušogad EK veikto pārskatu, ceļotāji visā Eiropas Savienībā (ES) ir guvuši ievērojamu labumu no viesabonēšanas maksu atcelšanas (“viesabonē kā mājās”) un tāpēc šīs priekšrocības vajadzētu saglabāt. Šobrīd spēkā esošā Regula nodrošina visiem uzņēmumiem un klientiem viesabonēšanu pēc pašmāju tarifiem braucienos pa ES. Par zvanu minūtēm, īsziņu sūtīšanu un datu GB izmantošanu citā ES valstī būs jāmaksā pēc savas valsts tarifa.

Latvija kopumā atbalsta EK priekšlikumu un atzinīgi vērtē plānoto tarifu samazinājumu, vienlaikus norāda, ka regulētiem tarifiem ir jābūt tuvinātiem pakalpojuma sniegšanas izmaksām un aicina noteikt pēc iespējas zemākus starptautiskās viesabonēšanas vienotos vairumtirdzniecības tarifus Eiropas Ekonomiskās zonas teritorijā, it īpaši, datu pārraides pakalpojumiem.

Pašreiz Eiropas Savienībā spēkā esošais regulējuma - Eiropas Parlamenta un Padomes regulas Nr. 531/2012/ES par viesabonēšanu publiskajos mobilo sakaru tīklos Savienībā (pārstrādāta versija) darbība beidzas 2022. gada 30. jūnijā.  Eiropas Komisija nākusi klajā ar priekšlikumu pagarināt Regulu par 10 gadiem līdz 2032. gada 30. jūnijam. Vienlaikus priekšlikums paredz turpmāku maksas samazinājumu vairumtirdzniecības regulētiem viesabonēšanas pakalpojumiem. Plānots ieviest jaunus pasākumus, lai palielinātu pārredzamību un  nodrošinātu “viesabonē kā mājās” pakalpojumu kvalitāti un piekļuvi neatliekamās palīdzības dienestiem, tai skaitā uzlabot informētību par alternatīviem līdzekļiem cilvēkiem ar invaliditāti. Tāpat, ir paredzēts nodrošināt, ka iedzīvotāji un uzņēmumi viesabonēšanā saņem tādas pašas kvalitātes pakalpojumus kā savā valstī, ja apmeklētajā valstī līdzvērtīgs tīkls ir pieejams.

Ņemot vērā, ka šis ir sākotnējais EK priekšlikums, par to diskusijas ir uzsākušas dalībvalstis un paralēli Eiropas Parlaments gatavo savu redzējumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17357397sec.