Kultūras, mūzikas un maģijas festivāls «Valpurģi» atgriežas virtuālā formātā

30. aprīlī plkst. 16.00 Latvijas Kultūras akadēmijas Facebook un “Cita Skatu Punkta” Twitch platformās virtuālā formātā atgriežas ikgadējais kultūras, mūzikas un maģijas festivāls „Valpurģi”! Valpurģu nakts rīkotāji – LKA studējošo pašpārvalde „Cits Skatu Punkts” – pieņemot jaunus izaicinājumus, šogad ir pievērsušies “Valpurģu” izzināšanai, piedāvājot tematiskas lekcijas, improvizācijas etīdes un muzikālus priekšnesumus!

Sākot no plkst 16.00, lekciju ciklā Sandis Laime iepazīstinās ar raganu tradīciju Latvijā, stāstniece Līga Reitere pievērsīsies vārdošanai un tautas medicīnai, bet Andis Poļaks ielūkosies seno latviešu rituālos. Vakara gaitā ar muzikālu priekšnesumu priecēs jaunā dziedātāja Keitija Bārbale un improvizācijas runās ievedīs DIVAS, bet par jaudīgu festivāla noslēgumu parūpēsies DJ She Fly.

Nedēļas garumā sadarbībā ar LKA Nacionālo filmu skolu ikviens interesents varēs noskatīties īpašo “Valpurģu” kino izlasi, testā uzzināt, kura zāļu tēja un ragana ir tuvākā, un izmēģināt veiksmi, piedaloties konkursos! Tests atrodams šeit: https://uquiz.com/quiz/4NqQ4c/kura-t%C4%93ja-tu-esi.

Kino izlasi veido dažādos gados uzņemtas atšķirīgu žanru, autoru un stilistikas īsfilmas, ko vieno interese par mītisko, spokaino un pārdabisko, kā arī bailēs un šaušalās prasmīgi ieslēptais humors. Programmā iekļautas Ilzes Rudzītes, Laura Ābeles, Tīnas Zariņas, Martas Boteres un Ilzes Zicānes īsfilmas, kas uzņemtas laika posmā no 2008.līdz 2019. gadam! Īsfilmas skatāmas platformā Vimeo – https://vimeo.com/showcase/8401615 no 26. aprīļa līdz 2. maijam!

Valpurģi jau izsenis pazīstami kā jauniešu mīlestības svētki, kas svinēti par godu dabas atmodai. Pēc kristīgās ticības ieviešanas šos svētkus pārdēvēja par velnu un raganu svētkiem. Šajā naktī ļauni gari, spoki un raganas pulcējas vecās pagānu ziedu un tiesas vietās, kopīgi dejojot un ļaujoties citām pagāniskām un bezdievīgām ieražām. LKA Valpurģu nakts ir kļuvusi par tradicionālu pavasara svinēšanu aktīvajā studiju periodā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.05113411sec.