Katrīna Gupalo valsts svētkos pieskandina Garkalnes novada sešpadsmit ciemus

4. maijā, sveicot Garkalnes novada iedzīvotājus Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas dienā, dziedātāja un pianiste Katrīna Gupalo visas dienas garumā muzikālas pastaigas laikā ar skaistākajām Imanta Kalniņa dziesmām viesojās sešpadsmit novada ciemos.

Katrīna Gupalo saka: “Mēs, mūziķi, aktieri, dejotāji un citi skatuves mākslinieki jau pusgadu esam bez saules gaismas – bez iespējas satikt savu klausītāju, darīt to, ko mīlam visvairāk un kam esam dzimuši, mācījušies, negulējuši, no neskaitāmām lietām savā dzīvē atteikušies, svīduši un trenējušies līdz nemaņai. Ir iespējams atrast veidu, kā turpināt klātienē iepirkties vai braukt ar sabiedrisko transportu, neskatoties ne uz ko, bet atrast iespēju arī citām sfērām neiznīkt, manuprāt, ir ne mazāk svarīgi. Esmu neizsakāmi pateicīga kultūras centra “Berģi” komandai par viņu radošumu, sapratni un cilvēcību! Sajūsma par šodien piedzīvoto ir kosmiska, un es ceru, ka aizvien vairāk cilvēku būs atvērti un palīdzēs skatuves mākslai izdzīvot. Latvijas tauta ir īsta talanta, drosmes un izcilības esence, un mēs vienkārši nedrīkstam kļūt par patērētājsabiedrību, kurai ir gana ar “paēst, paskatīties TV un paspaidīt telefonu.””

Muzikālās pastaigas laikā Katrīna Gupalo uzstājās uz īpaši šim notikumam iekārtotas pārvietojamas skatuves, kas radīja iespēju klausītājiem kaut uz īsu mirkli izbaudīt un sajust īsta koncerta emocijas un noskaņu, tajā pat laikā saglabājot iespēju ievērot distanci vienam no otra. Visas dienas garumā svētku sajūta tika radīta sešpadsmit Garkalnes novada ciemu iedzīvotājiem, pasākuma laikā piestājot Berģos, Garkalnē, Upesciemā, Langstiņos, Sužos, Baltezerā, kā arī citur, un sniedzot pilnvērtīgu emociju apmaiņu, prieku, aplausus un ovācijas, kas ir ļoti nepieciešams gan mūziķiem un klausītājiem, gan svētku rīkotājiem.

Kultūras centra “Berģi” vadītāja Krista Kleina stāsta: “Savā ziņā šis laiks ir bijis ļoti radoši attīstošs, jo dzimst arvien jaunas idejas un pasākumu koncepti, pie kuriem iepriekš mēs iespējams nemaz nebūtu nonākuši. Tiešraides koncerti nespēj sniegt tās emocijas, to īpašo baudījumu un satraukumu, kāds rodas, satiekot māksliniekus klātienē, tādēļ jau pagājušajā gadā nonācām pie ceļojošu pasākumu idejas, kuru laikā izbraukājam visu novadu. Muzikālā pastaiga ar Katrīnu Gupalo ir vērienīgākais šāda veida notikums, ko esam organizējuši, jo tas bija liels izaicinājums ne tikai Katrīnai un mums kā rīkotājiem, bet arī mūsu tehniskajai komandai, kuriem bija jārada īpaša pārvietojama skatuve, kas ir aprīkota ar profesionālām gaismas un skaņas sistēmām, klavierēm un ar kuru var braukt pa dažāda seguma ceļiem daudzu kilometru garumā. Galvenais ikvienam ir nepadoties un turpināt radīt šādas radošas idejas, izejot no ierastā un pārvarot šī brīža piedāvātos izaicinājumus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.36206102sec.