Hokejs vakcinētajiem un pārslimojušajiem. Kāpēc orgkomiteja diskriminē ārzemju līdzjutējus?

2021. gada 29. maijā Pasaules čempionāta hokejā rīkotāji nāca klajā ar informāciju par biļešu cenām un noteikumiem. Tātad – skatītājiem čempionātā būt, bet…

Biļetes uz grupu spēlēm maksā 110 eiro, ceturtdaļfināla – 165 eiro, pusfinālu – 220 eiro, spēle par trešo vietu – 280 eiro, bet uz lielo finālu – 340 eiro. Cenas būs vienādas, neatkarīgi no sēdvietas. Viens pircējs varēs iegādāties tikai divas biļetes, un tās būs personalizētas. Biļešu tirdzniecība sāksies 24 stundas pirms mača, un biļetes būs nopērkamas Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) mājaslapā – www.iihf.com.1. jūnijā Latvijas hokeja izlase aizvadīs spēli pret Vācijas valstsvienību - iespējams, tā būs vienīgā, kuru Latvijas izlases kvēlākie atbalstītāji varēs skatīt klātienē. Lai gan, protams, turam īkšķus, lai būtu arī ceturtdaļfināls, pufināls un fināls!

Ieejot arēnā būs jāuzrāda gan biļete, gan sertifikāts, kas darbību sāks tikai 1. jūnijā, un apliecinās, ka persona ir pabeigusi pilnu vakcinācijas kursu vai pēdējo 180 dienu laikā pārslimojusi Covid-19, gan arī personu apliecinošs dokuments.

Skatītājiem tribīnēs būs jāsēž savā sēdvietā – to varēs atstāt tikai un vienīgi, lai dotos uz labierīcībām. Atļauts gan piecelties kājās, lai atbalstītu savu komandu. Taču ēdieni un dzērieni šoreiz izpaliks.

Zīmīgi, ka hokeja organizatori norādīja, ka uz spēlēm teorētiski varēt ierasties līdzjutēji no valstīm, kur nav augsta riska saslimstība ar Covid-19, jo savādāk jādodas pašizolācijā uz 10 dienām. Lai gan Covid-19.gov.lv mājaslapā norādīts, ka Latvijā var ieceļot un iztikt bez pašizolācijas personas, kuras ir pabeigušas vakcinācijas kursu pret Covid-19, vai arī izslimojušas pēdējo 180 dienu laikā. Bet nez kāpēc organizatori norādīja, ka šī prasība attiecas tikai uz Latvijas pilsoņiem, kas atgriežas mājās. Par šo vairāk zemāk redzamajā video no “TET+ Hokeja studijas”.

Jebkurā gadījumā “baltajā sarakstā” ir divas valstis, kuru hokeja izlases piedalās čempionātā – Somija un Lielbritānija. Taču, visdrīzāk, IT nespēs savietot šo valstu apliecinājumus, ka persona ir vakcinējusies vai pārslimojusi, ar jaunveidojamo sistēmu www.Covid19sertifikats.lv.  Tātad – laipni aicināti skatītāji, bet palieciet aiz borta.

Tas būs ļoti liels izaicinājums pārbaudīt, vai jaunizveidotais sertifikāts strādās. Tīri sportiska interese – cikos “nokārsies” sistēma? Un cik fani būs iztērējuši lielu naudu par biļetēm, bet tehnisku problēmu dēļ nevarēs redzēt spēli? Un vēl – kādēļ hokeja līdzjutējiem no citām valstīm, piemēram, Šveices, Zviedrijas utt. jāpaliek “aiz borta”, pat ja viņi ir vakcinējušies vai pārslimojuši?

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55436611sec.