No 16. jūnija tiek atvieglotas prasības ieceļošanai Latvijā no ārvalstīm

No trešdienas, 16. jūnija, tiek atcelts nebūtisku ceļojumu aizliegums, prasība veikt Covid-19 testu un doties pašizolācijā, ieceļojot Latvijā, ja persona var uzrādīt digitālo Covid-19 sertifikātu, kas apliecina pabeigtu vakcināciju vai pārslimošanas faktu.

2021. gada 15. jūnijā valdība apstiprināja Satiksmes ministrijas virzītos grozījumus Ministru kabineta noteikumos Nr. 360 Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai., ar ko tiek  atcelta virkne prasību ieceļošanai Latvijā, ja persona ar digitāla sertifikāta palīdzību var pierādīt, ka ir veikusi vakcināciju pret Covid-19 vai to pārslimojusi pēdējā pusgada laikā.

Palielinoties vakcinācijas aptveres rādītājiem un samazinoties saslimstībai ar Covid-19, Ministru kabinets pieņēma lēmumu atcelt tās epidemioloģiskās drošības prasības, ko nav nepieciešams attiecināt uz pilnībā vakcinētām vai pārslimojušām personām.

“Esmu gandarīts, ka ir izdevies vienkāršot ceļojumu prasības un saskaņot tās ar Eiropas Savienības padomes rekomendācijām. Latvijas lēmums, atļaujot nebūtiskus ceļojumus vakcinētām personām, ir saskaņots ar citu Eiropas valstu regulējumu. Eiropas Savienībā uzlabojas epidemioloģiskā situācija, un tas ļauj mums pārskatīt līdz šim noteiktos ierobežojumus. Koordinēta un vienota Eiropas Savienības rīcība brīvai ceļošanai ļaus gan iedzīvotājiem plānot vasaras atpūtu, gan starptautisko pasažieru pārvadājumu nozarei atgriezties normālā darba ritmā,” skaidro satiksmes ministrs Tālis Linkaits.  

Pārejas periodā līdz 1. septembrim digitālajam sertifikātam pielīdzināmu dokumentu angļu vai izceļošanas valsts valodā varēs uzrādīt vai nu papīra formātā, vai elektroniski (viedierīcē).

Grozījumi arī nosaka, ka bērniem līdz 12 gadu vecumam, ieceļojot Latvijā, nav jāuzrāda negatīvs tests, savukārt attiecībā uz pašizolāciju uz viņiem attieksies tādi paši nosacījumi kā uz viņu pavadoņiem: ja bērnu pavadošā personai nav jāatrodas pašizolācijā, tad tā nav jāievēro arī bērnam. Taču 10 dienas pēc ieceļošanas šiem bērniem nebūs ļauts kontaktēties ar personām ārpus savas mājsaimniecības, apmeklēt publiskus pasākumus, bērnu kolektīvus, doties uz nometni, skolu vai bērnudārzu, kā arī neizmantot sabiedrisko transportu.

Turpmāk, lai kādu valsti atzītu par epidemioloģiski drošu, tās pēdējo 14 dienu saslimšanas kumulatīvais rādītājs nedrīkst pārsniegt 75 gadījumus uz 100`000 iedzīvotājiem līdzšinējo 50 gadījumu vietā.

Vakcinētām un pārslimojošām personām nebūtiska ceļojuma aizliegums uz Latviju, prasība veikt testu pirms un pēc ceļojuma, kā arī pašizolācijas prasība saglabājas, tikai ceļojot no valstīm, kurās ir īpaši augsts risks sabiedrības veselībai (“Emergency brake” regulējums).

Personām bez Covid-19 sertifikāta (nevakcinētajiem, nepārslimojušiem, bez negatīva testa) atļauti nebūtiski ceļojumi no ES, EEZ, Šveices, Apvienotās karalistes un zema riska trešajām valstīm, taču nevakcinētām personām pirms ceļošanas jāveic tests un pēc ierašanās jādodas pašizolācijā. Atgriežoties no augsta riska trešajām valstīm, šīm personām papildus jāveic arī tests pēc ierašanās Latvijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.95414519sec.