Mudina piedalīties aptaujā par Līgo svētku svinēšanas paradumiem

23. jūnijā tiek svinēti Līgo svētki. Šajā vakarā, pēc seniem ticējumiem, jāievēro visdažādākās tradīcijas. Tie ir latviešu tautas lielākie un tradīcijām bagātākie svētki, kurus svin visas paaudzes. Lai noskaidrotu, ko par šiem svētkiem domā Latvijas iedzīvotāji un kādi ir mūsu svinēšanas paradumi, Biznesa augstskola Turība aicina piedalīties aptaujā.

"Līgo pie mums ir plaši svinami svētki, lai gan šogad tie būs personiskāki un mazākās kompānijās nekā pāris gadus iepriekš ierasts – svētku sajūtu tas nespēj mazināt. Laikam ejot, mūsu senču senās tradīcijas pamazām tiek piemirstas. Iespējams šobrīd, kad nevaram organizēt plašus ielīgošanas svētkus, ir vērts aizdomāties par vismaz pāris seno tradīciju iekļaušanu vakara programmā. Svarīgi atcerēties, ka pat piekopjot elementārākās tradīcijas, var radīt svētkus sev apkārt - kas tīk kā mazākiem, tā arī lielākiem," stāsta Biznesa augstskolas Turība Starptautiskā tūrisma fakultātes prodekāne Daina Vinklere.

Ar aptaujas palīdzību plānots noskaidrot, kādi ir Līgo svētku svinēšanas paradumi Latvijā, kā tie tiek svinēti un cik nozīmīgi ir šie svētki? Tāpat plānots skaidrot, kāda ir visbūtiskākā svētku sagatavošanās sastāvdaļa?

Aptauja ir anonīma un tās aizpildīšanai nepieciešamas vien dažas minūtes. Atbildes tiks gaidītas līdz 21. jūnijam. Aptauja pieejama ŠEIT. Aptaujas rezultāti tiks izmantoti apkopotā veidā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63924098sec.