«Mājas kafejnīcu dienas» visā Latvijā gaida viesus no jūlija līdz oktobrim

Šogad no jūlija līdz oktobrim dažādās vietās Latvijā notiks “Mājas kafejnīcu dienas”. Tā ir iespēja apceļot Latviju, baudot īpašus ēdienus, ko gatavojuši lauku saimnieki, uz nedēļas nogali pārvēršot savu sētu mājas kafejnīcā vai restorānā un galdā ceļot katrs savu meistarstiķi – ēdienu, kas ir pašu ģimenes un draugu iecienīts.

Kas ir “Mājas kafejnīcu dienas”?

“Mājas kafejnīcu dienas” ir iespēja lauku apceļotājiem garšīgi paēst, ļaujoties saimnieku viesmīlībai, iepazīstot jaunas garšas baudas vai jūtoties „kā pie vecmāmiņas laukos”. Lauku ēdienu vērtība slēpjas ne tikai labi aizmirstās senajās receptēs, bet arī lauku produktu svaigumā „tieši no dobes”, ko lauku saimnieki labi prot izmantot arī mūsdienīgos ēdienos. Īsti saimnieki vienmēr būs priecīgi un gandarīti, redzot, ka viņu gatavotais ēdiens garšo ciemiņiem. Prieks ir abpusējs un jo lielāks tādēļ, ka šī ir īpaša pieredze, ko var izbaudīt tikai reizi gadā, un laba ēdiena bauda jau pati par sevi ir ceļojuma vērta.

Savas durvis ikvienam apmeklētājam vērs gan esoši ēdināšanas uzņēmumi, gan saimniecības un vietējie iedzīvotāji, kas ikdienā nenodarbojas ar ēdināšanu vai viesu uzņemšanu, bet īpaši šajās dienās atver savas sētas vārtus, lai cienātu viesus ar sava novada vai ģimenes īpašajiem ēdieniem. “Mājas kafejnīcu dienās” neizpaliks arī dažādas kultūras programmas: rokdarbi, spēles, nelieli koncerti, danči, priekšnesumi u.c.

Kur un kad notiek “Mājas kafejnīcu dienas”?

“Mājas kafejnīcu dienas” notiek 32 apvidos visā Latvijā – no Kuldīgas novada un Leišmalītes Kurzemē līdz Piebalgai un Latgalei. Visa informācija par vietām, dalībniekiem un ēdienkartēm katrā mājas kafejnīcā atrodama mājas lapā www.majaskafejnicas.lv, kur izvietota arī karte ar “Mājas kafejnīcu dienām” noteiktos reģionos un datumos. Mājas lapa tiek pastāvīgi papildināta ar jaunu dalībnieku informāciju.

“Mājas kafejnīcu dienas” iesāk Kuldīgas novads 10.-11. jūlijā. Kuldīga un Skrunda - divas pilsētas pie Ventas upes ar skaistākajām vietām Kurzemē, viesmīlīgiem un radošiem novadu iedzīvotājiem, kuri audzē un ražo kvalitatīvus produktus savās piemājas saimniecībās vai ģimenes ražotnēs. Deviņas mājas kafejnīcas 10. un 11. jūlijā aicina, ņemot piemēru no Ventas rāmā plūduma, bez steigas izbaudīt, sajust, sagaršot pilsētu apkārtnes daudzveidību un burvību. TASTE KULDĪGA "mājas kafejnīcu" centrā ir cilvēks un viņa radītais produkts, sākot no šitaki sēnēm, liellopu gaļas, olām un beidzot ar čili pipariem un kazas krēmsieru. Saimnieki atvērs viesiem savas saimniecības, iepazīstinās ar savu dzīvesveidu un radīs iespēju nogaršot saimniecībai raksturīgos produktus. Kuldīgas novada piedāvājums: www.majaskafejnicas.lv/kuldiga

Ceļotāju ievērībai:

• Plānojot maršrutu, obligāti piesakiet savu apmeklējumu! Kontaktinformāciju atradīsiet www.majaskafejnicas.lv, atverot konkrēto piedāvājumu.

• Pievērsiet uzmanību dalībnieku piedāvājuma datumam un laikam! Pasākuma norises laiks kā norādīts katra dalībnieka piedāvājumā.

• Ievērojiet visus valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus un esiet atbildīgi pret sevi, saimniekiem un citiem apmeklētājiem! Aktuālajai informācijai par epidemioloģisko situāciju seko līdzi www.spkc.gov.lv un covid19.gov.lv.

• Epidemioloģiskās situācijas dēļ iespējamas piedāvājumu izmaiņas, kuras varēs atrast sadaļās www.majaskafejnicas.lv, atverot konkrēto piedāvājumu vai sazinoties ar dalībniekiem.

• Daļā no "mājas kafejnīcām" norēķini būs iespējami tikai skaidrā naudā!

Dodamies gardēžu ceļojumā un mielojamies laukos katru nedēļas nogali no jūlija līdz pat oktobrim! Labu apetīti!

“Mājas kafejnīcu dienas” organizē Latvijas Lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs” un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43924189sec.