Koncertā «Pēteris Vasks ielūdz. Vasara. Saldus.» piedalīsies vijolniece Magdalēna Geka un pianiste Iveta Cālīte

Pētera Vaska fonds 23.jūlijā plkst.19 aicina uz bezmaksas koncertu Saldus mūzikas skolā «Pēteris Vasks ielūdz. Vasara. Saldus». Koncertā piedalīsies izcilās latviešu mūziķes –vijolniece Magdalēna Geka un pianiste Iveta Cālīte.

Koncerta programmā iekļauti Vaska fonda pasūtītie jaundarbi: latviešu komponistes Santas Bušs skaņdarbs «Ich kann Dich noch sehen» jeb «Es tevi vēl varu redzēt», kura pamatā ir slavenā vācu dzejnieka Paula Cēlana dzeja, un Platona Buravicka skaņdarbs «Darba instrumenta restaurācija». Tāpat koncertā skanēs reti atskaņotā Jāņa Mediņa 1.Sonāte vijolei un klavierēm (1946), kā arī citi latviešu klasiskās kamermūzikas skaņdarbi.

Vijolniece Magdalēna Geka koncertē visā Eiropā gan kā soliste, gan kā kamermūziķe, uzstājoties Vigmora zālē Londonā, Parīzes Filharmonijā, «Herkulessaal» Minhenē un citur. Latvijas publikai viņas vārds ir pazīstams kopš spožās debijas ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri 2014.gada rudenī, kam sekoja nominācija «Lielajai mūzikas balvai». Magdalēna Geka ieguvusi maģistra grādu Parīzes Nacionālajā augstākajā mūzikas un dejas konservatorijā (CNSMDP) vijoles un kameransambļa specialitātē, kur šobrīd turpina studijas prestižajā «Mākslinieka diploma» programmā (Artist Diploma). Magdalēna spēlē 1734.gadā darinātu Alesandro Galjāno (Alessandro Gagliano) vijoli, ko viņai aizdevis «Anima Music Foundation». Nominēta «Lielajai Mūzikas balvai 2020» kategorijā «Par izcilu interpretāciju», kā arī balvai «Kilograms kultūras» par koncertu «Pēteris Vasks ielūdz. Vasara. Mežotne» (tas izskanēja 2020.gada augustā Mazajā Mežotnes pilī).

Pianiste Iveta Cālīte aktīvi koncertē gan kā solomāksliniece, gan ir pieprasīta kamermūziķe dažādos kameransambļu sastāvos Zviedrijā, Francijā, Latvijā, Lietuvā, Norvēģijā. Viņa atskaņojusi Mocarta klavierkoncertu ar Stokholmas Karaliskās Mūzikas akadēmijas stīgu orķestri, kā arī izcīnījusi iespēju spēlēt Morisa Ravēla Sol mažora klavierkoncertu ar akadēmijas simfonisko orķestri un Danielu Blendulfu pie diriģenta pults. Iveta studējusi Alfrēda Korto mūzikas augstskolā Parīzē, Francijā, pie profesora Jean-Marc Luisada. Pēc tam turpinājusi studijas Stokholmas Karaliskajā mūzikas augstskolā, Zviedrijā pie profesora Stefana Bojstena un Mata Vidlunda (Mats Widlund), kur ieguvusi maģistra grādu un solista diplomu. Iveta ir Stokholmas Karaliskās mūzikas akadēmijas, kā arī Zviedrijas brīvmūrnieku ordeņa stipendiāte.

Abas mūziķes pērnā gada nogalē ierakstījušas albumu ar Maijas Einfeldes sonātēm vijolei un klavierēm, ko drīzumā izdos "SKANI".

Koncerts top ar VKKF atbalstu sadarbībā ar Saldus mūzikas skolu.

Ņemot vērā Ministru kabineta 27.maija lēmumu, koncertus varēs apmeklēt pret «Covid-19» vakcinētas vai «C19» pārslimojušas personas, pie ieejas koncertā uzrādot atbilstošu sertifikātu.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75219893sec.