Labi jaunumi tiem, kuri jau pārslimojuši Covid-19

Nacionālais veselības dienests (NVD) informē, ka no 2021. gada 21. jūlija vakcinācijas sertifikātu Covid-19 pārslimojušie iedzīvotāji var iegūt, saņemot vienu jebkura ražotāja Covid-19 vakcīnas devu – ja vakcinācija veikta 180 dienu laikā pēc laboratoriski apstiprināta pozitīva Covid-19 testa un, ja no vakcinācijas veikšanas ir pagājušas 14 dienas, neskaitot vakcinācijas dienu.

Vienlaikus NVD vērš uzmanību, ka gadījumā, ja viena jebkura ražotāja vakcīnas deva ir saņemta pirms 2021. gada 21. jūlija, šo vakcinācijas sertifikātu iedzīvotājam tīmekļvietnē www.covid19sertifikats.lv nepieciešams dzēst un izveidot no jauna. Tādējādi jaunajā sertifikātā tiks attēloti korekti dati un tas tiks uzskatīts kā pabeigta vakcinācijas kursa sertifikāts.

Šāds lēmums pieņemts, balstoties uz vakcīnu efektivitātes jaunākajiem pētījumiem un Eiropas Padomes 14. jūnija ieteikumu par to, ka cilvēki ceļošanas kontekstā būtu jāuzskata par pilnībā vakcinētiem arī tad, ja vakcinācijas sertifikātā ir norādīts, ka vakcinācijas kursa ietvaros ir veikta vienas devas ievadīšana.

Iepriekš minētais vakcinācijas sertifikāts ir derīgs tikai tajās Eiropas Savienības valstīs, kas ir pieņēmušas normu, atzīstot Covid-19 pārslimošanu ar vienu vakcīnas devu kā pilnu vakcinācijas kursu. Ieceļojot no citām valstīm, sertifikāts Latvijā ir sadarbspējīgs no 21. jūlija.

Plašāka informācija par digitālo Covid-19 sertifikātu ir pieejama Nacionālā veselības dienesta tīmekļvietnes www.vmnvd.gov.lv sadaļā Digitālais Covid-19 sertifikāts.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46721911sec.