Nedēļas nogalē aicina vērot putnu rudens migrāciju un ziņot par novērotajiem gājputniem

Ikviens ir aicināts šajā nedēļas nogalē, 2. un 3. oktobrī, doties vērot putnu migrāciju individuāli, ģimenes lokā vai ar draugiem, piedaloties Eiropas Putnu vērošanas dienās jeb “EuroBirdwatch 2021”. Latvijas Ornitoloģijas biedrība mudina par novērotajiem gājputniem arī ziņot dabas novērojumu portālā Dabasdati.lv.

Tiem, kas vēlas doties vērot putnus kopā ar domubiedriem, ieteicams ielūkoties vietnē www.putnudienas.lv, kur sadaļā “Pasākumu kalendārs” ir redzamas organizētās aktivitātes dažādos Latvijas novados, tai skaitā Pierīgā.

Eiropas Putnu vērošanas dienās novērotie putni tiek uzskaitīti un apkopoti gan katrā dalībvalstī, gan visā reģionā kopumā, izceļot arī neparastāko putnu sugu novērojumus. Ikviens ir aicināts ne tikai vērot gājputnu rudens migrāciju, bet arī ziņot līdz svētdienas, 3. oktobra, plkst. 16.00 par saviem putnu novērojumiem mobilajā lietotnē vai portālā Dabasdati.lv. Šogad pasākuma koordinatoru centra uzdevumu pilda Slovākija.

Pērn 36 valstīs 23 915 Eiropas Putnu vērošanas dienu dalībnieki novērojuši 5 981 818 putnus, tai skaitā, Latvijā kopumā tika ziņots par 36 312 putniem, kas pārstāvēja vairāk nekā 147 sugas. Latvijā skaitliski visbagātīgākie novērojumi bijuši par žubītēm, zeltgalvīšiem, mājas strazdiem un lauku baložiem.

Rudenī notiekošās Putnu dienas ir daļa no starptautiskas iniciatīvas – 1993. gadā aizsāktās Eiropas Putnu vērošanas dienu tradīcijas jeb “EuroBirdwatch”, ko organizē lielākā putnu aizsardzības organizācija pasaulē “BirdLife International”, kuru Latvijā pārstāv Latvijas Ornitoloģijas biedrība. Putnu dienas Latvijā rīko Latvijas Ornitoloģijas biedrība un Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Aktīvo iedzīvotāju fondu un citiem partneriem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.66359091sec.