Jauna pastmarku sērija Pasaules pasakas: pirmais izdevums par Rundāles pilij veltīto bilžu grāmatu Rožu spoks

Latvijas Pasts uzsācis jaunu pastmarku sēriju Pasaules pasakas, un tās pirmā izdevuma tēma ir saistīta ar pazīstamās ilustratores Anitas Paegles bilžu grāmatu Rožu spoks, kas stāsta par Rundāles pili. Jauno pastmarku no 2021.gada 1.oktobra sākotnēji varēs iegādāties lielāko pilsētu pasta nodaļās, kā arī Latvijas Pasta e-veikalā https://veikals.pasts.lv/. Interesentus par pirmās dienas zīmogošanas iespējām aicinām rakstīt uz e-pasta adresi: [email protected].

Pasaka ir neliels prozas darbs, kurai pamatā ir fantastiska rakstura izdoma un kurā viss ir tīši radīts kā dzīvē neiespējams brīnums. Pasakās darbojas izdomātas būtnes, un pasaku tēliem tiek piedēvētas pārdabiskas spējas. Jaunā pastmarku sērija Pasaules pasakas veidota, lai veicinātu Latvijas un pasaules pasaku grāmatu lasīšanu, kā arī stiprinātu šo daiļdarbu nozīmi bērnu un pieaugušo ikdienā.
Pastmarka Pasaules pasakas – Rožu spoks izdota 50 000 eksemplāru tirāžā, un tās nominālvērtība ir € 1,00, kas atbilst vēstuļu korespondences apmaksai svara kategorijā līdz 20 gramu Latvijas teritorijā. Līdz ar pastmarku izdota arī speciāla aploksne 1000 eksemplāru tirāžā.

Jauno filatēlijas izdevumu dizaina autore ir pazīstamā latviešu māksliniece, bērnu grāmatu un bilžu grāmatas Rožu spoks ilustratore A.Paegle.

Bilžu grāmatas Rožu spoks (izdevniecība Liels un mazs) ilustrācijās Anita Paegle smalki attēlojusi Rundāles pils interjeru un eksterjeru. Grāmatas teksta autors ir Andrejs Vīksna. Bilžu grāmata Rožu spoks stāsta par Rundāles pils rēgu – Melno dāmu, kura nelaimīgas mīlestības dēļ nespēj atrast mieru un, nemitīgi laužot rozes, bendē dārzā augošo rožu krūmu, par ko ir ļoti noraizējies pils saimnieks Imants Lancmanis. Palīgā dodas pati Rundāles pils: iemiesojusies divās porcelāna figūriņās, tā uzņemas tālu, bīstamu ceļojumu uz zemi, no kuras savulaik nācis mīlestības apliecinājums – rožu krūms, lai Melnā dāma beidzot uzzinātu, ka ir mīlēta, bet pils saimnieks varētu iedēstīt jaunu rozi.

Jauno pastmarku un aploksni Pasaules pasakas – Rožu spoks iespējams apskatīt te.

Covid-19 infekcijas izplatības laikā pastmarku pirmās dienas zīmogošana pasta nodaļās nenotiek, tāpēc pastmarku kolekcionāri un filatēlijas interesenti par pastmarku zīmogošanas iespējām aicināti sazināties ar Latvijas Pasta Pasta vērtszīmju un filatēlijas departamentu, rakstot uz e-pasta adresi: [email protected].

Jauno pastmarku un aploksni sākotnēji varēs iegādāties Rīgas 10.pasta nodaļā Elizabetes ielā 41/43 un pasta centrā Sakta Brīvības bulvārī 32, Rīgā, kā arī Latvijas Pasta e-veikalā https://veikals.pasts.lv/.

Nākamais filatēlijas izdevums plānots 13.oktobrī.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61333203sec.