Tiešraidē būs skatāms literārā konkursa «Latgales prozas lasījumi 2021» noslēgums

Svētdien, 12. decembrī, plkst. 15.00 tiešraidē no Rēzeknes būs skatāms literārā konkursa “Latgolys prozys skaitejumi 2021” noslēgums, kas būs arī viens no starptautiskā festivāla “Prozas lasījumi” izskaņas pasākumiem.  

Lai veicinātu literāro procesu Latgalē, dodot iespēju latgaliešu rakstu valodā vai latviešu literārajā valodā rakstošiem autoriem sasniegt lielāku auditoriju vai lasītājiem iepazīt jaunus Latgales kultūrtelpā tapušus darbus, biedrība “LgSC” jau otro gadu izsludināja konkursu “Latgolys prozys skaitejumi 2021”. Konkursā bija aicināti piedalīties visa vecuma Latgales kultūrtelpai piederīgi autori, kuri raksta prozu. “Latgales prozas lasījumos 2021”, kuru devīze šogad ir “Pasaulē viss ir sapinies mezglos”, tika saņemti 10 dažādu autoru darbi kā latviešu literārajā, tā latgaliešu rakstu valodā. Konkursam darbus iesūtījuši gan Latgales kultūrtelpā jau zināmi autori, gan arī tādi, kuriem piedalīšanās konkursā ir sava veida debijas reize. Iesūtītos darbus vērtēja žūrija piecu cilvēku sastāvā: rakstniece Laima Kota, dzejniece Iveta Ratinīka, dzejniece, publiciste, dramaturģe Anna Rancāne, Balvu Centrālās bibliotēkas vadītāja Ruta Cibule un literatūrzinātniece Maija Burima.

Biedrības “LgSC” pārstāve Edīte Husare, vērtējot autoru atsaucību konkursam, atzīst: “Salīdzinot ar konkursa pirmā gada norisi, šoreiz “Latgolys prozys skaitejumim” saņemts gandrīz divas reizes vairāk darbu. Jo īpaši iepriecina tas, ka līdzās jau latgaliskajā un Latgales literatūrā zināmiem autoriem, konkursam darbus iesnieguši pagaidām mazāk zināmi autori, kā arī debitanti Latgales prozā. Ceram, ka neskatoties uz to, kādi būs konkursa rezultāti, autori savos darbos turpinās pievērsties mūsdienīgās Latgales tēmām, veicinot Latgales kultūrtelpas literāros procesus un kvalitāti.”

Konkursa noslēgumā, kas tiešraidē būs skatāms 12. decembrī plkst. 15.00, ar savu stāstu lasījumiem piedalīsies trīs visvairāk punktu saņēmušo darbu autori, bet tiešraides virzītājs būs mūsdienu latgaliešu literatūrai veltītā raidieraksta “Puslopys” vadītājs, mūziķis Arnis Slobožaņins. Latgales prozas lasījumu tiešraidei līdzi sekot varēs festivāla “Prozas lasījumi” mājaslapā prozaslasijumi.lv un portālā lakuga.lv, kā arī biedrības “LgSC” un festivāla “Prozas lasījumi” profilos sociālajā tīklā “Facebook”. Konkursa uzvarētāju darbus pēc tam varēs izlasīt un video formātā noskatīties arī latgaliešu kultūras ziņu portālā lakuga.lv.

“Latgolys prozys skaitejumi 2021” noslēguma pasākumu rīko biedrība “LgSC”, pasākuma režisore ir Amanda Anusāne, bet konkursa norisi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, festivāls “Prozas lasījumi” un literatūras, publicistikas un vēstures žurnāls “Domuzīme”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39387918sec.