Sākusies pretendentu pieteikšana BOŅUKS 2021

Latgales vēstniecība GORS izsludina ikgadējā zināmākā un gaidītākā latgaliskās kultūras notikuma - Latgaliešu kultūras gada balvas “Boņuks” pretendentu pieteikšanu par padarīto 2021. gadā. Pretendentu pieteikšana iespējama līdz 10. janvārim. Māla statuetes par paveikto šogad saņems 11 latgaliskās kultūras aktivitātes, notikumi, procesi un personības. “Boņuks” vēl arvien ir vienīgā balva, kura īpaši izceļ un godina sasniegumus un padarīto latgaliskās kultūras dzīvē. Balvas pasniegšanas ceremonija notiks 5. martā Latgales vēstniecībā GORS ar tiešraidi LTV1.

Latgaliešu kultūras gada balva tiek rīkota ar nolūku apkopot labākos pagājušā gada veikumus un pasākumus, godināt aktīvākos Latgales kultūras pārstāvjus, popularizētājus, veicinot turpmāku jaunrades un kultūras daudzveidības attīstību. Pretendentus balvai arī šoreiz var iesniegt kategorijās “Valoda. Literatūra. Publicistika”, “Aktivitātes. Notikumi. Personības” un “Audio. Video”, no kurām žūrija, izvērtējot pretendentus divās kārtās, izvirzīs 30 nominantus un no tiem 10 balvas saņēmējus – aktivitātes, personības, notikumus, darbus, bez kuriem nebūtu iedomājama latgaliskā kultūra 2021. gadā. Viena balva nemainīgi tiks piešķirta par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūras attīstībā. Aizpildītas pieteikuma anketas balvai “Boņuks 2021” var iesniegt tiešsaistes pieteikumā, elektroniskā veidā vai pa pastu līdz 2022. gada 10. janvārim. Iesniegtos pieteikumus izvērtēs latgalisko kultūrvidi vai attiecīgo balvas nozari pārzinoša žūrija vismaz 30 cilvēku sastāvā. Balvas pretendenta pieteikuma anketu internetā var atrast: http://bonuks.lv un http://latgalesgors.lv.

Ik gadu Latgaliešu kultūras gada balvas “Boņuks” pasniegšanas ceremonija ir ne tikai atskatīšanās uz pērnajā gadā padarīto, bet arī latgaliešu kultūrā aktīvo ļaužu, interesentu un atbalstītāju satikšanās un iedvesmošanās pasākums. Balvas “Boņuks 2021” pasniegšanas ceremonija paredzēta 2022. gada 5. martā Latgales vēstniecībā GORS, tā būs vērojama tiešraidē LTV1, taču atšķirībā no balvas “Boņuks 2020” pasniegšanas ceremonijas 2021. gada martā, šoreiz atkal varēsim tikties klātienē!  “Boņuks 2021” ceremonijas vadīšana jau otro gadu pēc kārtas tiks uzticēta komiķim Jānim Skutelim, kura dzimtā puse ir Latgalē – Rēzeknes novada Dekšārēs.

Šī gada sākumā Latgaliešu kultūras gada balvas “Boņuks 2020” saņēma desmit aktīvākie, spilgtākie un plašāko rezonansi guvušie latgaliskās kultūras notikumi, personības, projekti 2020. gadā. Balvas saņēma Aldis Bukšs par pirmo romānu latgaliski “Bruoļi”, Andriva Jūrdža 175. jubilejas gada aktivitātes, folkloras kopas “Upīte” ar aktivitātēm, albumu “Padzīdam i…” un videoklipiem, grupa “Tautumeitas” ar albumu “Dziesmas no Aulejas” un koncertdarbību, izdevums “Muna dzīšmu gruomota”: nošu grāmata, koncerts “Dzīšmu gruomota” un latgaliešu dziesmu stāsti, koncertuzvedums “Latgolys freska”, Antona Kūkoja 80. jubilejas gada notikumi, grāmata “Mīlesteiba. Lelais Līpu kolns” un dzejas izrāde “Pa mīlesteibu brīnūt, kuojis nasaļ”, postfolkloras grupa “Rikši” ar koncertdarbību, albumu “trīp!” un videoklipiem, ŪGA. Albums “LG ir HH”, Viesturs Kairišs un filma “Piļsāta pi upis”. Par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūras attīstībā tika godināts keramiķis Voldemārs Voguls.

Latgaliešu kultūras gada balva “Boņuks” pirmo reizi tika pasniegta 2009. gadā, bet kopš 2013. gada balvu rīko Latgales vēstniecības GORS komanda, sadarbojoties ar biedrību “Partitūra”. “Boņuks 2021” norisi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonda Latgales kultūras programma ar A/S “Latvijas valsts meži” un Latgales reģiona attīstības aģentūras atbalstu, kā arī Rēzeknes pilsētas dome.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42992997sec.