Spēka soļu posms atklāj dabas koučingu Baldonē

Baldones stāstu takās ir izveidots īpašs “Spēka soļu posms”, kas ļauj piedzīvot dabas un piedzīvojumu terapiju, kas apvieno milzīgo dabas spēku ar terapeitisku procesu. Cilvēks dodas dabā, piedzīvo un izdzīvo dažādas situācijas, kuras pēc tam pārrunā ar terapeitu, kouču vai citu atbilstošu speciālistu, lai iegūtās atziņas pārnestu uz savu ikdienas dzīvi.

Šobrīd, arvien lielāku uzmanību iegūst tāds virziens kā dabas un piedzīvojumu terapija, kas apvieno milzīgo dabas spēku ar terapeitisku procesu. Cilvēks dodas dabā, piedzīvo un izdzīvo dažādas situācijas, kuras pēc tam pārrunā ar terapeitu, kouču vai citu atbilstošu speciālistu, lai iegūtās atziņas pārnestu uz savu ikdienas dzīvi.

Domājot par koučingu – prātā visbiežāk uzpeld aina ar kabinetu, diviem krēsliem un diviem cilvēkiem, kas sarunājas. Koučs ir tas, kas kurš uzdod dziļus un pārdomas raisošus jautājumus, savukārt, klients meklē savas atbildes uz tiem.

Domājot par vingrošanu – visbiežāk, pirmā asociācija rodas par vingrošanas paklājiņu vai kādu intensīvu treniņu sporta zālē. Savukārt, ja vēlamies aktīvo atpūtu ķermenim un pilnīgu mieru prātam, tad dodamies dabā.

Kā būtu, ja koučingu un vingrošanu varētu vienlaikus apvienot?

“Spēka soļu posms”, kas izveidots Baldones stāstu takās ļauj piedzīvot ko līdzīgu dabas terapijai jeb, precizējot – pašterapiju. Pārgājiens pa meža taku un terapeitiskais process tiek vadīts ar informācijas stendu palīdzību. Stendi pārgājiena dalībniekus izved cauri jaunai pieredzei, uzdod koučinga tipa jautājumus, ļauj atrast savas atbildes, vada uzdevumu izpildē un skaidro ieguvumus. Pārgājiena iegūtās atziņas, gluži kā kvalitatīva koučinga sesija, kalpos turpmākās ikdienas dzīves uzlabošanai.

Taku ir aicināts apmeklēt ikvienam gan individuāli, gan kopa ar ģimeni, draugiem vai kouču. Koučings, arvien biežāk iziet ārpus kabineta, apzinoties milzīgo dabas spēku cilvēka resursu stiprināšanā un apzinātības celšanā. Terapija dabā uzrunā arī tos, kuri nav aizsniedzami kabinetos, piemēram, jauniešus, tāpēc terapeiti arvien biežāk dodas strādāt dabā.

Spēka soļu posms

Spēka soļi ir ap 2 km garš Baldones Stāstu takas posms, kas atrodas starp Pladu purvu un Meža galeriju. Posmā ietverts 21 uzdevums spēka un veselības vairošanai 3 dažādos veidos – vingrojumi ķermenim, uzdevumi prāta treniņam un emocionālās inteliģences vairošana. ICF Latvia draugs, koučings izaugsmei, sportam, jauniešiem,  Kristīne Vilcāne iedrošina: “Velti mirkli sev, izpildi katru uzdevumu, iedziļienies tā būtībā! Pildi 21 uzdevumu uzreiz vai tikai 7, izvēloties 1 tēmu, un atgriezies vēlreiz, lai pildītu citus uzdevumus!”

Baldone ir spēcīga vieta – simtiem gadu šeit devušies sasirgušie, lai smeltos veselību un spēku Baldones sēravotā un dūņās. Viens no galvenajiem izveseļošanās un rekrācijas nosacījumiem bija arī pastaigas pa neskartām Baldones takām. Tā iemesla dēļ, vienu no Baldones Stāstu taku posmiem nolemts veltīt spēka tematikai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71252203sec.