Gadumijas pasākumi Rīgā

Gaidot Jauno gadu, Rīgā ir iespēja apmeklēt vairākus gadumijas kultūras pasākumus, doties pastaigā pa svētku noskaņā izgaismotajiem parkiem un apskatīt gaismas instalācijas pilsētvidē gan centrā, gan apkaimēs.

Izstāžu zālē “Rīgas mākslas telpa” 29. decembrī notiks ziemas koncerts “Atļautā ilūzija”, kurā muzicēs pianiste Agnese Egliņa, čelliste Guna Šnē, dziedās solisti Viktorija Pakalniece un Rinalds Kandalincevs. Koncertā skanēs pašmāju komponistu – Emīla Dārziņa, Jāzepa Vītola, Tālivalža Ķeniņa, Pētera Plakida, Imanta Zemzara un Jēkaba Jančevska – skaņdarbi. Savukārt VEF Kultūras pilī 30. decembrī būs dzirdams čellu trio “Melo-M” “Zaļais vecgada lielkoncerts.”

Tradicionāli jau vairākus gadus vecgada pēdējā dienā apmeklētāji gaidīti Rīgas Domā, koncertā “Ērģeļu skaņās atvadās gads”, kurā uzstāsies iecienīti ērģelnieki – Larisa Bulava, Vita Kalnciema, Kristīne Adamaite un Liene Andreta Kalnciema. Līdz ar ērģelēm dievnamā skanēs arī flautistes Ilonas Meijas un Aijas Veismanes-Garkevičas muzikālais sniegums.

Līdztekus koncertu apmeklējuma iespējām iedzīvotāji aicināti doties nesteidzīgās pastaigās pa pilsētu, apskatot svētku egles, gaismas instalācijas pilsētas centrā un apkaimēs, kā arī izstaigāt svētku gaismiņās mirdzošos galvaspilsētas parkus.

Gadumijas kultūras pasākumus atbalsta Rīgas pašvaldība, programma tapusi sadarbībā ar pašvaldības kultūras centriem un biedrībām. Programma ar pasākumu dalībniekiem, norises vietu un laiku, kā arī informācija par iespēju iegādāties ielūgumus un drošības pasākumiem koncertu apmeklētājiem atrodama tīmekļa vietnē svetki.riga.lv, kur pieejams arī gaismas objektu apkopojums un idejas mazajiem ziemas priekiem Rīgā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
Latvija 17 EUR
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65054798sec.