Notiks Gaujas Nacionālā parka dabas draugu izaicinājums – Meža biatlons 2022

Aicinot lietderīgi un fiziski aktīvi brīvo laiku pavadīt Gaujas Nacionālajā parkā, Dabas aizsardzības pārvalde Līgatnes dabas taku distanču slēpošanas trasē 18.februārī no plkst.14.00 rīko tradicionālo Gaujas Nacionālā parka dabas draugu izaicinājumu Meža biatlons. Piedalīties aicināts ikviens dabas un aktīvās atpūtas cienītājs, startējot individuālā vai komandu vērtējumā.

Sacensības notiks vairākās distancēs – 0,6km, 5,5km, 11km vai 16,5km, klasiskajā slēpošanas solī ar vienu “šautuvi”. Lai netraucētu Līgatnes dabas taku iemītnieku mieru, tradicionālā šaušana tiks aizstāta ar šautriņu mešanu mērķī. Dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc dalībnieki aicināti reģistrēties savlaicīgi. Reģistrācijas anketa un sacensību nolikums pieejami Līgatnes dabas taku tīmekļvietnē www.ligatnesdabastakas.lv.

Dalība sacensībās iespējama, iegādājoties ieejas biļeti Līgatnes dabas takās. Lai izvairītos no liekas drūzmēšanās pie biļešu kasēm, aicinām biļetes iegādāties pirms pasākuma www.bilesuserviss.lv. Sacensības tiek rīkotas zaļajā režīmā, ievērojot visus epidemioloģiskos pasākumus.

Pasākuma gaitu var ietekmēt laikapstākļi vai mainīgi epidemioloģiskie noteikumi. Aicinām sekot līdzi ziņu aktualitātēm interneta vietnē www.ligatnesdabastakas.lv, kā arī Dabas aizsardzības pārvaldes sociālajos tīklos Facebook, Twitter un Instagram.

Pasākumu organizē Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Cēsu novada pašvaldības aģentūru “Līgatnes Kultūras un tūrisma centrs”, Gaujas Nacionālā parka fondu un citiem atbalstītājiem.

Meža biatlonam Gaujas Nacionālajā parkā ir senas tradīcijas. Sacensības notiek jau kopš 1975.gada. Pirmajos gados šauts tika ar medību bisēm, kas vēlāk aizstāta ar šautriņu mešanu. 2020., 2021.gadā tradicionālais Meža biatlons izpalika, tā vietā Līgatnes dabas takās varēja slēpot dzīvnieku maskās, kā arī vakarā un tumsā ar lukturīšiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.81251097sec.