No 1. marta paredzēts atcelt lielāko daļu ierobežojumu publisko pasākumu norisei, kultūrvietu darbībai un apmeklēšanai

Pēc 28. februāra, beidzoties ārkārtējai situācijai, būs iespējams atcelt lielu daļu šobrīd spēkā esošo epidemioloģiskās drošības pasākumu, būtiski mazinot ierobežojumus kultūras norišu organizēšanai un kultūrvietu* apmeklēšanai. Šāds valdības lēmums līdz ar grozījumiem normatīvajā regulējumā** balstīts prognozē, ka februāra beigās, marta sākumā būs novērojama situācijas stabilizācija un pakāpeniska saslimstības samazināšanās tendence.

No 1. marta tiek atcelts kultūrvietu un publisko kultūras pasākumu darba laika ierobežojums, pasākumos un kultūrvietu teritorijās ārpus telpām apmeklētājiem vairs nebūs jāuzrāda Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un nebūs jālieto sejas maskas.

Publiskos pasākumos vairs nebūs nosacījuma apmeklētājus izvietot distancētās, fiksētās, personalizētās sēdvietās, līdz ar to varēs notikt arī pasākumi bez sēdvietām; tiek atcelta arī biļešu personalizācijas un apmeklētāju reģistrācijas prasība. Maksimālais apmeklētāju skaits publiskos pasākumos noteikts līdz 3000 cilvēkiem.

Apmeklētājiem pasākumos, kas notiek telpās, vēl līdz 1. aprīlim būs jāuzrāda derīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un jālieto medicīniskās sejas maskas vai FFP-2 respiratori. Kā jau ziņots, sertifikāts nebūs jāuzrāda bērniem līdz 17 gadu vecumam (ieskaitot). Arī telpās notiekošu pasākumu darbiniekiem jābūt ar derīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, izņemot darbiniekus, kuri nav tiešā saskarsmē ar apmeklētājiem.

Apmeklējot kultūrvietu telpas – bibliotēkas, muzejus, kultūras centrus un citas telpas laikā, kad tajās nenotiek pasākums, apmeklētājiem nebūs jāuzrāda vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.  

No 1.marta tiek atcelta prasība amatiermākslas kolektīvu mēģinājumos ierobežot dalībniekus grupās un noteikt konkrētu kvadratūru uz katru dalībnieku. Periodā līdz 1.aprīlim rekomendējams amatiermākslas kolektīvu dalībniekiem pirms pulcēšanās uz mēģinājumu iekštelpās drošības nolūkos lietot paštestus. Saglabājas nosacījums, ka mēģinājumos telpās jālieto sejas maskas, izņemot mūzikas instrumenta spēles, vokālās mākslas un dejas procesā, un tajos var piedalīties tikai ar derīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Mēģinājumos un nodarbībās ārpus telpām sertifikāts nebūs nepieciešams, kā arī sejas maska nebūs jālieto.

Ar mērķi nodrošināt skatītājiem nepārprotamu un viegli uztveramu informāciju plašsaziņas līdzekļu raidījumu veidošanas laikā sejas maskas varēs nelietot, ja raidījumā piedalīsies ne vairāk kā 20 dalībnieki, neieskaitot raidījuma veidošanā iesaistītos plašsaziņas līdzekļu darbiniekus.

Visiem pakalpojumu sniedzējiem, pasākumu organizatoriem, darba devējiem, kā arī katrai personai, piedaloties sabiedrības aktivitātēs, rekomendēts atbildīgi ievērot vispārējās epidemioloģiskās drošības prasības un drošības protokolus vai ieteikumus, tai skaitā informēšanas, kontaktu samazināšanas un distancēšanās, sejas masku lietošanas, telpu ventilēšanas un higiēnas pamatprincipus, kā arī izolācijas un mājas karantīnas nosacījumus, lai arī turpmāk novērstu inficēšanās riskus apkārtējiem.

*Grozījumi Ministru kabineta noteikumos Nr.662 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”

** muzeji un muzejiem radniecīgas mākslas un vēstures priekšmetu eksponēšanas vietas, muzejisko priekšmetu krātuves vai ekspozīcijas, piemiņas vietas u. c. kultūrvietas, kuras veido un piedāvā sabiedrībai mākslas un vēstures ekspozīcijas un izstādes; bibliotēkas, arhīvi, kultūras centri, brīvdabas estrādes, teātri, koncertzāles u.c.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78165102sec.