Modināsim Kokneses Samu kopā!

Straujiem soļiem tuvojas maijs – mēnesis, kuru sagaida ar sniegbaltiem, ziedošiem ābeļdārziem, plaukstošām, sārtām tulpēm un sulīgi zaļām lapām, kas rotaļājas siltajā, pavasarīgajā vējā. Koknesieši maiju saista ar Sama modināšanas svētkiem. Pēc upes dziļumā pavadītas garas ziemas, Daugavas dižākais iemītnieks tiek modināts ar lustēm un aktivitātēm visas dienas garumā. Šogad tradicionālie svētki norisināsies 14.maijā.

Rosība sāksies jau agri no rīta ar pavasara gadatirgu Parka ielā, Blaumaņa ielā un Kokneses parkā. Laukumā pie strūklakas “Fauna galva” un pie skulptūras “Mūžībai” ar mūzikas skaņām un raitiem deju soļiem svētku galveno varoni Samu modinās novada pašdarbnieku kolektīvi.

Tradicionālais Tvīda brauciens jeb retro tērpu un velosipēdu parāde tiks ieskandināta Blaumaņa ielā 5. Sākot no pulksten 10 senatnes noskaņās norisināsies Tvīda brauciena reģistrācija, vintage lietu un grāmatu tirdziņš - apmaiņas punkts, fotostūrītis, radošās darbnīcas un vēsturisko ainiņu izspēlēšana ar improvizatoru Kasparu Brūveli.  

Tvīda brauciens pulksten 12 sāksies Blaumaņa pagalmā, un noslēgsies Kokneses viduslaiku pilsdrupās, kur norisināsies dalībnieku apbalvošana un fotografēšanās.

Kokneses viduslaiku pilsdrupās svētku rosība būs jūtama visas dienas garumā. Virtuālās realitātes piedzīvojumus piedāvās SIA “Jinns” komanda, kuri sarūpējuši arī jaunumu – stilizētu, vēsturisku Kokneses pils tūri “Ceļojums laikā un telpā”. Apskatei būs pieejams Moku kambaris, savukārt pavasarīgā vēja baudītāji varēs doties braucienos ar kuģīšiem un katamarāniem pa Daugavu un Pērsi. Izsalkušos remdēs “Olalā! Cafe Kokenhusen”, piedāvājot pankūkas,  paipalu delikateses un citus labumus.

Kokneses luterāņu baznīcā pulksten 14 dziesmu priekā vienosies Aizkraukles novada vokālie ansambļi. Pulksten 15  tiks dots starts auto orientēšanās sacensībām “Brauc modināt Kokneses Samu!”  Tās šogad norisināsies pirmo reizi. Dalība sacensībām tikai ar iepriekšēju pieteikšanos līdz 11.maijam. Auto orientēšanās dalībnieku apbalvošana paredzēta pulksten 20.30 Kokneses viduslaiku pilsdrupu priekšpils teritorijā.

Lai godinātu un iepriecinātu svētku gaviļnieku Samu, pulksten 19.00 Kokneses viduslaiku pilsdrupās muzicēs Mārcis Auziņš ar koncertu “Lielā plūsma”. Svētku noslēgumā, pulksten 22  Kokneses estrādē, norisināsies ilgi gaidītā zaļumballe, kurā muzicēs Marika un Druvis.

Lielais Sams lai augšā ceļas, nu tad trīcēs kalni, lejas!

Informācija par pasākumu Aizkraukles novada un Kokneses tūrisma informācijas centrā vai pa tālruni 29275412, www.visitkoknese.lv

Pieteikšanās gadatirgum pa tālruni: 28355381.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49555016sec.