Atmiņu stāstus par Latgali izdod grāmatā latgaliski un angliski

Grāmatā “Atmiņuos Latgolā/Latgalian Memories” izdoti latgaliešu rakstnieku, brāļu Juoņa un Viktora Cybuļsku atmiņu stāsti. Etnogrāfiskie tēlojumi ļauj ielūkoties 20. gadsimta sākuma katoļticīgo latgaliešu ikdienas dzīvē. Grāmata izdota latgaliešu un angļu valodā.

Biedrība “LgSC” laidusi klajā Juoņa un Viktora Cybuļsku grāmatu “Atmiņuos Latgolā/Latgalian Memories”, kurā latgaliešu un angļu valodā publicēti abu brāļu atmiņu stāsti, etnogrāfiski tēlojumi par tēva mājās bērnībā pavadīto laiku. Stāsti ļauj ielūkoties kādas latgaliešu ģimenes ikdienas dzīvē – bērnu skolas gaitās, Ziemassvētku svinēšanas tradīcijās, iziešanā uz viensētām un citos notikumos.

Brāļus izšķīra Otrais pasaules karš 1944. gadā, un viņu likteņi ir atšķirīgi. Juoni deportēja, un viņš daudzus gadus kā “tautas ienaidnieks” pavadīja Sibīrijā. Savukārt Viktors devās trimdā, sākotnēji atradās pārvietoto personu nometnē Vācijā, vēlāk emigrēja uz ASV. Grāmata “Atmiņuos Latgolā/Latgalian Memories” ir sava veida abu brāļu atkalsatikšanās.

Grāmatas izdošanu finansiāli atbalstījis Viktora Cybuļska mazdēls, ASV dzīvojošais latgalietis un Latvijas goda konsuls Teksasas pavalstī Pīters Ragaušs. “Es ceru, ka lasītājiem būs saistoši ielūkoties mana vectēva un viņa brāļa pasaules redzējumā, kāds tas bija pirms 100 gadiem latgaliešu valodas ziedu laikos,” tā P. Ragaušs.

“Atmiņuos Latgolā/Latgalian Memories” sastādījusi Vineta Vilcāne, no latgaliešu valodas uz angļu valodu tulkojis Uģis Sprūdžs. Latgaliešu teksta korektūru veikusi Lidija Leikuma, Maruta Latkovska un Laura Melne, angļu valodas – Pīters Ragaušs.

Grāmatu varēs iegādāties internetveikalā taiseitslatgola.lv, veikalā “O!Marta” Daugavpilī, “Liesma” Rēzeknē, “Zvaigzne ABC” un “Jānis Roze” grāmatnīcās.

Latgales skolām un bibliotēkām ir iespēja grāmatu saņemt bez maksas, interesentus lūgums rakstīt uz e-pastu [email protected].

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.87300396sec.