Noslēdzošā mājas kafejnīcu dienu nedēļas nogale ir klāt

Vasara ir paskrējusi vēja spārniem, un tūlīt būs iestājies rudens, kas arī apliecina – pēdējā mājas kafejnīcu dienu nedēļa ir klāt. Šajā nedēļas nogalē, 17. un 18. septembrī, viesus uzņems Cēsu apkārtnes, kā arī Tukuma un Jūrmalas puses saimnieki un saimnieces.

“Izgaršot kultūrvēsturisko Cēsu apkārtni!” aicinās 11 mājas kafejnīcās. Ar gardu mielastu, dzejas lasījumiem, dzīvo mūziku visas dienas garumā sagaidīs mājas kafejnīcas “Pumpurs” saimnieki, kas viesos laipni gaidīs arī četrkājainos draugus,kā arī būs padomāts par bērnu aktivitātēm. Kafejnīca uzņems gan sestdienā, gan svētdienā, sākot no plkst. 11.00 – kāpēc nesākt dienu ar sātīgām brokastīm? Kafejnīcā “Pagalmiņš” būs ulmaņlaikiem raksturīgie ēdieni un mūzika – viesus priecēs tautas mūzikas instrumenta harmonija spēle. E. Veidenbauma memoriālais muzejs “Kalāči” 17. septembrī kļūs par mājas, dzejas un sarunu kafejnīcu “Un vēders – dievs visaugstākais”, piedāvājot apmeklētājiem ne vien baudīt “Kalāčos” gatavotus “miroņpirkstiņus”, ugunskurā gatavotas pusdienas, bet arī “Kalāču” maizes krāsnī ceptus labumus.

Nav melots, ja teiks, ka Cēsis jau ir tūristu iemīļota pilsēta. Bet noteikti ir vietas, kas šajā pusē vēl nav iepazītas. Tiem, kuriem vairāk tīk aktivitātes pie dabas, jādodas uz Cīrulīšu dabas taku, kur var ne vien pastaigāties pa takām, bet arī uzkāpt jaunatklātajā vairāk nekā 20 metrus augstajā, modernajā skatu tornī jeb Zaļajā tornī. Savukārt tiem, kuri vēlas izkustēties, jādodas uz disku golfa trasi Priekuļos. Apmeklējuma cienīgs ir arī Veselavas muižas komplekss, kas celts 19. gs. 40. gados. Tikmēr tikai dažus kilometrus no Cēsīm, Āraišos, iespējams veikt ceļojumu vēl tālākā pagātnē un iepazīties ar seno latgaļu dzīvesveidu un ezerpili. Noteikti nebūt ne visi ir paguvuši aplūkot tur atklāto ekspozīciju, kas stāsta par unikālajiem atradumiem ezerpilī, kā arī par aizraujošo arheologa Jāņa Apala ceļu līdz ezerpils atklāšanai.

Ar aicinājumu – “Baudām rudens garšu Kurzemes pievārtē – Tukuma pusē un Jūrmalā!” – viesos uzņems 18 mājas kafejnīcas Tukuma pusē un 2 kafejnīcas Jūrmalā.

Vienā no kādreizējiem barona fon der Rekes īpašumiem apmeklētājus ar īstu lauku ēdienu, kas gatavots no saimniecības rudens ražas, sagaidīs mājas kafejnīcā “Rogu lauku labumi”. Romantisks restorāns būs mājas kafejnīcā “Panorāmas restorāns uz plosta Valguma ezerā”, kur viesi tiks sagaidīti omulīgā terasē ezera krastā, lai pēc tam dotos piedzīvojumā un baudītu maltīti ezerā uz plosta. Savukārt ar dzīvo mūziku sagaidīs mājas kafejnīca – Meža noskaņu restorāns “Vāveres skujās”. Pasniegtajā ēdienā virmos nostalģiskas meža labumu un rudenīgu Latvijas dārza velšu garšas.

Divu dienu laikā būs iespējams gan ar acīm, gan garšas kārpiņām izbaudīt garo Tukuma piekrasti no pašiem Jaunķemeriem līdz pat Bērzciemam, apbrīnot Ziemeļkurzemes pakalnus un tajos dzīvojošo saimnieču meistarstiķus. Varbūt jau ir nācies viesoties Dzintaru Mežaparkā un uzkāpt skatu tornī, kas apmeklētājiem pieejams bez maksas, bet vēl savos plānos šajā nedēļas nogalē jāiekļauj pastaigas Ragakāpas dabas parkā un Ķemeru Nacionālajā parkā un tā dabas takā. Tāpat brīvdienās apmeklētājiem ir atvērts Jūrmalas muzejs, kur var uzzināt vairāk par Jūrmalas kūrorta pirmsākumiem un attīstību, kā arī apskatīt multimediālo ekspozīciju “Raiņa telpa”.


“Mājas kafejnīcu dienas 2022” ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Latvijas Lauku tūrisma asociācijas “Lauku ceļotājs” organizēta akcija ar mērķi popularizēt Latvijas reģionu tūrisma piedāvājumu. “Mājas kafejnīcu dienās” par improvizētu restorānu kļūst idilliska lauku sēta vai neierasta urbāna vide nekurienes vidū, mazākas un lielākas saimniecības, kā arī tūrisma objekti. Papildinot gastronomisko piedāvājumu, noritēs arī plaša kultūras programma – būs iespējams gan iegādāties rokdarbus, gan arī mācīties tos veidot, ļauties spēlēm, izbaudīt koncertus vai mesties dančos, vērot īpaši sarūpētus priekšnesumus un aktivitātes.  

Pirms došanās uz izvēlētājām mājas kafejnīcām interesentus aicinām:

    1. Sazināties ar kafejnīcu un pieteikt savu apmeklējumu, tādējādi būsi pārliecināts, ka tevi gaidīs brīvs galdiņš.

    2. Pārliecināties par sevis izvēlētās aktivitātes norises laiku – katrs mājas restorāns, katra aktivitāte var noritēt dažādos laikos.

    3. Pārbaudīt, vai izvēlētājā norises vietā būs iespējami bezskaidras naudas norēķini – ne visi pasākumu rīkotāji varēs pieņemt bankas kartes.

“Mājas kafejnīcu dienas” Latvijā tiek rīkotas jau no 2019. gada. Pagājušā gadā apmeklētājiem kopumā bija pieejamas 448 mājas kafejnīcas vairāk nekā 30 Latvijas reģionos. Kafejnīcu apmeklētāji, ne vien baudot dažādās reģionu virtuves, bet arīdzan piedāvātās aktivitātes vai tūrisma objektus un piedzīvojumus apkaimēs, izzina un iepazīst Latviju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.506253sec.