Travelnews.lv iesaka: TOP7 pasākumi nedēļas nogalē

Tūdaļ jau klauvē oktobris pie durvīm, kas nesīs vēsāku dvašu. Lai prognozes nedēļas nogalei nav pārāk iepriecinošas, taču arī ne tik sliktas, lai sēdētu mājās. Travelnews.lv piedāvā savu TOP 7 ideju, kā pavadīt saturīgi nedēļas nogali.

Miķeļdienas gadatirgus Krāslavā

2022. gada 1. oktobrī Krāslavā notiks Miķeļdienas gadatirgus. Gadatirgus notiks Grāfu Plāteru ielā – parka teritorijā, pie Nodarbinātības Valsts aģentūras. Tā sākums būs plkst. 9 no rīta, un gadatirgū varēs iegādāties amatnieku ražojumus un dažādus gardumus līdz pat plkst. 13. Plašāka informācija atrodama šeit.

Dobele kļūst par ābolu galvaspilsētu

Latvijas sulīgākais festivāls “Ābolu svētki 2022” apmeklētājus Dobelē gaidīs jau pavisam drīz – 1. oktobrī. Tajā kopā pulcēsies novada un apkārtnes mājražotāji un dārzkopji, lai piedāvātu apmeklētājiem pašu labāko no dabas veltēm. Plašāka informācija atrodama šeit.

Kāzas un bez maksas? Jā, Bauskā...

Bauskas rātsnamā 1.oktobrī pirmo reizi notiks tematisks bezmaksas pasākums “Plāno kāzas Bauskas novadā!” Pasākums notiks skaistākajā un iecienītākajā dzimtsarakstu nodaļā Zemgalē – Bauskas rātsnamā - tas ir vienīgais 17.gs rekonstruētais rātsnams Latvijā. Pasākuma laikā būs iespēja satikt Bauskas novada viesu māju pārstāvjus, ēdinātājus, iegūt informāciju par iecienītām laulību ceremoniju vietām, septiņiem tiltiem, fotogrāfiem, kā arī  iepazīties ar īpašajām kāzu, vecmeitu vai vecpuišu ballīšu programmām. Plašāka informācija atrodama šeit.

Bezmaksas ekskursija Daugavpilī

Par godu Pasaules tūrisma dienai, kas tiek atzīmēta 27. septembrī, Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūra šī gada 2. oktobrī rīko bezmaksas pilsētas apskates ekskursiju “Atklāj Daugavpili no jauna”. Tāpēc ikviens interesents tiek aicināts gida pavadībā iepazīt un aplūkot Daugavpilī esošos vēsturiskos objektus. Plašāka informācija atrodama šeit.

Uz Putnu dienām Tanenavā

Ik gadu pavasarī un rudenī notiek Putnu dienas – pasākumi dažādās Latvijas vietās. Putnu dienas ietvaros Raiņa bērnības mājās "Tadenavā" 1.oktobrī no plkst. 12.00 - 14.00 aicina gatavot putnu būrīšus, lai putni pavasari varētu sagaidīt jaunos "dzīvokļos". Būrīšu materiāli būs sagatavoti, bet aicina ņemt līdzi savu āmuru. Plašāka informācija atrodama šeit.

Valmiera būs Rīgā

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 1. oktobrī no plkst. 10.00 līdz 16.00 norisināsies Valmieras novada diena. Aicinām iepazīt un vairāk uzzināt par otru lielāko novadu Latvijā, kur cieņā praktisks un darbīgs skatījums uz dzīvi un arī kultūru! Koncertos tiksimies ar koklētāju Laimu Jansoni, a capella grupu “Latvian Voices” un citiem māksliniekiem, būs iespēja iegādāties Valmieras novadā ražotu produkciju, baudīt Valmieras novada garšas, apskatīt izstādi un doties piedzīvojumā, kas patiks gan lieliem, gan maziem Valmieras novada dienas apmeklētājiem. Plašāka informācija atrodama šeit.

Tukuma pusē skatīt noslēpumiem apvīto Aspazijas krūšutēlu

No 27. septembra Durbes pilī (M. Parka ielā 7, Tukumā), kas savulaik piederējusi dzejniekam Rainim un astoņus gadus (1929–1937) šeit pastāvēja pirmais Raiņa muzejs, ikvienam interesentam apskatāms Tukuma muzejam dāvinātais tēlnieka Teodora Zaļkalna 1931. gadā veidotais Aspazijas krūšutēls. Ir zināms, ka 1929. gada vasarā Durbes pilī Aspazija pavadīja 5 nedēļas, kur Rainim un Aspazijai bija iekārtots dzīvoklis. Plašāka informācija atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45430207sec.