Notiks seminārs tūrisma nozarei «Ceļā uz iekļaujošāku tūrismu: pakalpojumu dizaina pielietojums praksē»

Latvijas Universitātes (LU) Filozofijas un socioloģijas institūts (FSI) aicina uz semināru "Ceļā uz iekļaujošāku tūrismu: pakalpojumu dizaina pielietojums praksē", kas norisināsies 2022. gada 22. novembrī plkst. 11.00. LU Dabas mājā Sinistrum auditorijā. Semināra norisi varēs vērot arī attālināti.

Seminārā vietējie un ārvalstu lektori dalīsies pieredzē un zināšanās, kā padarīt tūrisma, viesmīlības, brīvā laika pakalpojumus iekļaujošākus dažādām mērķauditorijām, tostarp cilvēkiem ar mentāliem apgrūtinājumiem. Semināra tēmu loks ietvers lekcijas par pakalpojumu dizaina iespējām tūrisma un viesmīlības jomās, iekļaujoša tūrisma pieredzēm Norvēģijā, vides pieejamības iniciatīvām Kurzemē, laikmetīgās mākslas notikumu pieejamību Latvijā un tūrisma pakalpojumu pieejamības uzlabošanu cilvēkiem ar mentāliem apgrūtinājumiem.

Semināra noslēgumā tiks prezentēta e-rokasgrāmata “Kā veidot tūrisma pakalpojumus pieejamākus cilvēkiem ar mentāliem apgrūtinājumiem?”, kas satur starptautiskas pētnieku komandas apkopotas rekomendācijas tūrisma un viesmīlības nozarē un pašvērtējuma instrumentu uzņēmumiem savu pakalpojumu pieejamības izvērtēšanai.

Semināra mērķauditorija ir tūrisma, viesmīlības un brīvā laika pakalpojumu sniedzēji; nevalstiskās, pašvaldības un valsts iestādes, kas strādā ar tūrisma pakalpojumu nodrošināšanu un veicināšanu; muzeji un citas tūrisma piesaistes vietas; tūrisma, pakalpojumu un produktu dizaina un citu nozaru studenti un mācībspēki kā arī jebkuri citi interesenti.

Seminārs noslēdz divu gadu darbu projektā par tūrisma pakalpojumu pieejamību cilvēkiem ar mentāliem apgrūtinājumiem, kuru ar Erasmus+ atbalstu veica LU FSI pētnieki sadarbībā ar Beļģijas un Igaunijas kolēģiem. Semināra darba valodas būs latviešu un angļu. Detalizēta programma pieejama šeit: https://www.fsi.lu.lv/news/404/aicinajums-apmeklet-seminaru-cela-uz-ieklaujosaku-turismu-pakalpojumu-dizaina-pielietojums-prakse

Lai varētu efektīvāk plānot pasākuma norisi, visi interesenti tiek aicināti līdz 17. novembrim reģistrēt savu dalību: https://ej.uz/MindTourSeminars.

Uz tikšanos seminārā!

Pasākums notiek Erasmus+ projekta ““Mindful Tourism Services for Mentally Disordered People” ietvaros, kuru īsteno Tartu Universitātes Pērnavas koledža Igaunijā, Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūts, Tomasa Mora lietišķo zinātņu universitāte Beļģijā sadarbībā ar tūrisma pakalpojumu sniedzējiem SIA “Zeit” Līgatnē, Pērnavas muzeju un Dr. Gislēna muzeju (Dr. Guislain Museum) Gentē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43704009sec.