Jauniešus aicina iesaistīties izaugsmes un Latgales izzināšanas programmā «LTG tu dū!»

Latgaliešu kultūras kustība “Volūda” aicina jauniešus (16–21 gadu vecumā) iesaistīties izaugsmes un Latgales izzināšanas progrmmā “LTG tu dū!”. Programmas mērķis ar nodarbībām, braucieniem, aktīvu un zinošu cilvēku satikšanu ir motivēt jauniešus vairāk izzināt un pašiem iesaistīties latgaliešu kultūrvides un sabiedriskajās norisēs, kļūt par jaunajiem Latgales līderiem. Pieteikšanās, aizpildot pieteikuma anketu ej.uz/LTGtudu, līdz 26. martam.

Jauniešu izaugsmes un Latgales izzināšanas programmā “LTG tu dū!” šogad paredzētas deviņas nodarbības (klātienē un tiešsaistē), kurās sarunu, uzdevumu, ekskursiju, diskusiju un praktisko darbu veidā jauniešiem būs iespēja izzināt latgaliešu kultūrvides un sabiedriskos procesus, iepazīties ar aktīviem Latgales cilvēkiem, apciemot darītājus uzņēmumos, iemācīties latgaliešu rakstu valodas pamatus, attīstīt savas topošo līderu prasmes, kā arī jau praktiski pašiem iesaistīties latgalisku projektu īstenošanā. Paredzēts, ka programmas lektoru vidū būs zīmola “Latgalactica” attīstītājs, reklāmas speciālists Raimonds Platacis, “Europe Direct Dienvidlatgale” koordinators Oskars Zuģickis, “Ausmeņa Kebabs” saimnieks Valters Murāns, tekstilmāksliniece Annele Slišāne, radio personība un influencers Lauris Zalāns un citi.

Latgaliešu kultūras kustības “Volūda” vadītāja Edīte Husare, aicinot jauniešus iesaistīties jaunajā programmā, saka: “Viens no pērnā gada “Volūdas” spilgtākajiem notikumiem bija latgaliskais jauniešu seminārs “Atzolys”, kura laikā sapratām, cik aktīvi, rosīgi un motivēti ir jaunieši iesaistīties latgaliskās kultūrvides norisēs. Arī pēc semināra noslēguma šie jaunieši turpināja būt atsaucīgi un ieinteresēti dažādās biedrības aktivitātēs. Turklāt pēdējos gados arvien vairāk tiek runāts par to, ka latgaliešu sabiedriskajos procesos trūkst jaunu cilvēku iesaistes, tādēļ ar šo programmu jauniešus gribam motivēt, stiprināt un aicināt vairāk iesaistīties latgaliskajā jau tagad. Apzināmies un saprotam, ka jau latviešu valodai mūsdienās ir grūti konkurēt ar citām daudz izplatītākām valodām, par latgaliešu valodu nemaz nerunājot. Jaunieši arvien biežāk savā starpā runā angliski, mācās korejiešu valodu, “dzīvo” citu valodu telpās, tādēļ ar šo simbolisko valodu spēli “LTG tu dū!” gribas jauniešu dienas plānā iekļaut kādu nelielu vietu, darbu, kaut vienu domu latgaliešu valodā. “Šudiņ drupeit juopadora ari latgaliskais!” – tā ir motivācija, ko gribas radīt.”

Piedalīties jauniešu izaugsmes un Latgales izzināšanas programmā “LTG tu dū!” aicināti jaunieši no 16 līdz 21 gada vecumam, piedalīšanās ir bezmaksas. Izmaksas, kuras jauniešiem varētu rasties un jāsedz pašiem – ceļa izdevumi uz aktivitāšu norises vietām (Latgalē un Rīgā) klātienes nodarbību reizēs. Vietu skaits programmā ir ierobežots un galvenais kritērijs dalībnieku atlasei būs katra pretendenta motivācija un varēšana piedalīties visās programmas aktivitātēs. Pieteikuma anketu līdz 26. martam iespējams aizpildīt ej.uz/LTGtudu, bet programmas atklāšanas pasākums paredzēts 8. aprīlī Rēzeknē.

Programma ir viena no latgaliešu kultūras kustības “Volūda” (biedrības “LgSC”) projekta “Latgaliskās kultūrvides stiprināšana: sadarbība, izpratne un iesaiste” aktivitātēm, kuru 2023. un 2024. gadā atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
Latvija 20 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.02131581sec.