Nedēļas nogalē daudzviet Latvijā norisināsies Putnu dienas 2023

Nedēļas nogalē, 2023. gada 1. un 2. aprīlī, Latvijas Ornitoloģijas biedrības virsvadībā norisināsies Putnu dienas 2023. Putnu dienu programmā aprīlim iecerēti vairāk nekā četrdesmit pasākumi dažādās Latvijas vietās, sākot ar putnu vērošanu un putnu būru darināšanu, beidzot ar tematiskām lekcijām un izstādēm.

“Mēs sagaidām gājputnu atgriešanos ar tematiskiem pasākumiem kā putnu vērošanas iesācējiem, tā aizrautīgiem entuziastiem daudzviet Latvijā. Putnu dienu pasākumi norisināsies gan pilsētās, gan ārpus tām, gan parkos, gan mežos, gan kājāmejot, gan velosipēda mugurā, gan klausoties, gan radot un rādot pašiem,” stāsta Putnu dienu 2023 koordinatore Agnese Gaile. “Lai arī ražīgākais pasākumu laiks Putnu dienās ir aprīļa pirmā nedēļas nogale, tomēr jau tagad programmā ir atrodami arī citi ar putnu tematiku saistīti pasākumi, kuri notiks vēlāk aprīlī. Tā ir lieliska iespēja putnu vērotājiem apmeklēt vairākus pasākumus, turklāt dažādās vietās, kopīgi ar domubiedriem pavadot laiku dabā.”

Detalizēts Putnu dienu 2023 pasākumu kalendārs un informācija par pieteikšanos konkrētiem pasākumiem ir pieejama šeit: https://www.putnudienas.lv/lv/pasakumu-kalendars/, turpretī pasākumu norises vietu karte, kas aizvien tiek papildināta ar jaunām aktivitātēm, ir pieejama šeit: https://www.putnudienas.lv/lv/pasakumu-karte-2/.

Daļai no pasākumiem ir obligāta iepriekšēja pieteikšanās ierobežotā vietu skaita dēļ, līdz ar to pasākumu vadītāji aicina laikus interesentus pieteikties.  

Latvijas Ornitoloģijas biedrība mudina ne vien vērot putnus, bet arī ziņot par saviem novērojumiem, tā sniedzot ieguldījumu sabiedriskajā zinātnē – palīdzot ievākt datus tālākiem ornitoloģiskiem pētījumiem. Visus putnu sugu novērojumus ikviens ir aicināts reģistrēt dabas novērojumu portālā vai mobilajā lietotnē Dabasdati.lv.

Vērtīgs papildinājums putnu vērotāju grāmatu plauktā būs ilustrācijām bagātā putnu vērošanas rokasgrāmata “Putnu noteicējs”, ko klajā laidis uzņēmums “Jāņa sēta” sadarbībā ar Latvijas Ornitoloģijas biedrību. Savukārt jaunākajiem putnu vērotājiem brīvpieejā ir lejuplādējami materiāli “Mans pirmais putnu noteicējs” un “Mans pirmais ūdeņu putnu noteicējs”, ko sagatavojusi Latvijas Ornitoloģijas biedrība.

Putnu dienu 2023 organizatorisko darbu finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds un Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Putnu dienas organizē un atbalsta Latvijas Ornitoloģijas biedrība, Dabas aizsardzības pārvalde, Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs, SIA “Rīgas meži”, putnu māju ražotne “Simbaro”, veikals putnotājiem Motacilla.lv, Jelgavas reģionālais tūrisma centrs, atpūtas vieta “Remesi” Babītes ezera krastā, Lubāna mitrāja informācijas centrs, Lendžu pagasta pārvalde, Ludzas Novadpētniecības muzejs, LU Botāniskais dārzs, LU Rododendru selekcijas un izmēģinājumu audzētava "Babīte", Vaives pagasta pārvalde, Bērnu klīniskā universitātes slimnīca, Abavas ielejas attīstības centra biedrība, Dobeles amatu māja, biedrība “Auru mantojums”, Dobeles novada pašvaldība, z/s Drubazas, Talsu novada pašvaldība, Madonas novada pašvaldība, atpūtas komplekss “Miķelis”, Siguldas Katoļu draudze, galdniecība SIA “UZKURI”, Zinātnes un izglītības inovāciju centrs Dabas māja Liepājā, Carnikavas Novadpētniecības centrs, maizes ceptuve “Lāči”, LOB Rīgas, Jūrmalas, Cēsu, Madonas, Litenes, Rēzeknes, Kandavas, Saldus, Ventspils, Zemgales-Sēlijas vietējās grupas un citi sadarbības partneri.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41842294sec.