Dubultā apmērā piešķir naudas balvu par izciliem sasniegumiem pasaules čempionātā hokejā

2023.gada 1.jūnijā, valdība atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas virzītos priekšlikumus par naudas balvu piešķiršanu dubultā apmērā Latvijas hokeja izlasei un Latvijas Hokeja federācijai par izciliem sasniegumiem, izcīnot bronzas medaļas 2023.gada Pasaules čempionātā hokejā.

Lai visaugstākajā izpildvaras līmenī varētu novērtēt Latvijas hokeja un visas Latvijas sporta vēsturē izcilo sniegumu, izcīnot bronzas medaļas, un šī notikuma unikālo nozīmi, valdība šodien atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrija rosinājumu naudas balvu piešķirt dubultā apmērā, paredzot arī atbilstošus grozījumus saistošajos Ministru kabineta noteikumos."

Latvijas hokeja izlasei un Latvijas Hokeja federācijai par izcīnīto trešo vietu 2023.gada Pasaules čempionātā hokejā piešķirti 576 716 eiro. No tiem Latvijas hokeja izlases spēlētājiem, treneriem, sportistu apkalpojošajam personālam, tai skaitā sporta ārstiem piešķirti 220 000 eiro. Latvijas Hokeja federācijai sporta veida attīstībai un jauno sportistu sagatavošanai par sportistu izciliem sasniegumiem piešķirti 356 716 eiro.

"Esmu gandarīta, ka arī šādā formā varam vēlreiz pateikties mūsu izcilajai hokeja izlasei par to vienotību un patriotismu, ko viņi ļāva mums izjust, un visvairāk esmu priecīga, ka šī uzvara ļauj piešķirt papildus 250 000 eiro tieši bērnu un jauniešu sporta atbalstam," atzīst izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša.

Sadarbības līgumā starp Izglītības un zinātnes ministriju un Latvijas Hokeja federāciju tiks noteikti federācijai piešķirtās naudas balvas izlietošanas mērķi, no tiem 250 000 eiro paredzot novirzīt bērnu un jauniešu hokeja treniņu procesam, savukārt 106 716 eiro - hokeja attīstībai, no kuriem ne mazāk kā puse jāizmanto jauno sportistu sagatavošanai.

Naudas balva piešķirta no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā tiek piešķirtas saskaņā ar Sporta likumu.

Svētdien Latvijas hokeja izlase Pasaules čempionātu noslēdza ar trešo vietu, spēlē par bronzas medaļām ar 4:3 uzvarot Amerikas Savienoto Valstu hokeja valstsvienību.

Latvijai tas ir kļuvis par visu laiku panākumiem bagātāko Pasaules čempionātu hokejā. Iepriekš labākais rezultāts bija trīsreiz izcīnītā septītā vieta.

2023.gada Pasaules čempionāts hokejā norisinājās no 12.maija līdz 28.maijam Rīgā un Somijā Tamperē.

Rīkojuma projekts "Par naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā" un Ministru kabineta noteikumu grozījumi "Grozījumi Ministru kabineta 2012.gada 3.janvāra noteikumos Nr.26 "Noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru"" šodien, 2023.gada 1.jūnijā, apstiprināti valdībā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48808312sec.