Pieci vasaras festivāli visai ģimenei

Klāt vasara un brīvlaiks, un daudzās ģimenēs kļūst aktuāls jautājums – kā pavadīt brīvo laiku? Vasara ir iespēju laiks – tā ir iespēja kopā doties dabā, ceļot, laivot, iepazīt jaunas garšas un pieredzes un līksmot vasaras festivālos! No labirinta, smilšu skulptūrām, cirka un tarantellas deju soļu apgūšanas līdz teātra izrādēm, muzikālam piedzīvojumam un viduslaiku spēlēm – plašais piedāvājums vasaras festivālos šogad visā Latvijā.

Sarunu festivāls LAMPA Cēsīs
9. un 10. jūnijā jau devīto reizi Cēsu pils parkā un citviet Cēsu pilsētvidē notiks Sarunu festivāls LAMPA. Kā vienmēr, LAMPAS komanda un pasākumu rīkotāji aicina iesaistīties interesantās sarunās, un arī bērniem un jauniešiem šogad tiks piedāvāts daudzveidīgs saturs.

“mini LAMPA” bērniem solās būt koša un daudzpusīga – ar mākslas izstādi, Brīnummājas labirintu, radošām darbnīcām, mūziku, literatūru, leļļu teātri un citām radošām aktivitātēm. Savukārt jauniešiem būs iespēja iesaistīties svarīgās sarunās par pieaugušo un gandrīz pieaugušo tēmām, diskutējot par politiku, finansēm, emocionālo veselību, labklājību, izmēģinot simulāciju spēles, piedaloties rakstīšanas meistarklasē un pat iejūtoties tiesneša lomā. Dalība bērnu un jauniešu programmā, tāpat kā visā festivālā – bez maksas. Vairāk par festivālu – festivalslampa.lv.

17. Starptautiskais smilšu skulptūru festivāls “Summer Signs 2023”

10. un 11. jūnijā Pasta salā Jelgavā notiks ikgadējais smilšu skulptūru festivāls, kurā 17 tēlnieki no Indonēzijas, ASV, Mongolijas, Spānijas, Nīderlandes, Ukrainas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas smilšu mākslā atveidos pasaules mūzikas hitus. Skanēs arī Latvijā iemīļotu mūziķu koncerti un norisināsies plaša programma ģimenēm ar bērniem.
Festivāla temats – pasaules hiti – iedvesmojis māksliniekus smilšu mākslā izteikt tādus pasaulslavenus skaņdarbus kā Hotel California, Somewhere over the rainbow, No Woman No Cry, Take On Me un citus, vizualizējot sajūtas, ko rada visiem labi zināmās dziesmas. Smilšu skulptūru parka vērienīgākais mākslas darbs ierasti būs demo skulptūra, ko veidos latviešu tēlnieki Kārlis un Maija Īles. Viņus iedvesmojusi grupas The Beatles izpildītā kompozīcija Yellow Submarine. Abas dienas Pasta salā būs arī plaša programma ģimenēm ar bērniem – atrakcijas, izrādes un performances.

Vairāk informācijas kultura.jelgava.lv/event/starptautiskais-smilsu-skulpturu-festivals-summer-signs-2023.

Vasaras pilnbriedā – ikgadējais starptautiskais Valmiermuižas etnomūzikas festivāls
15. jūlijā Valmiermuižas parkā notiks gada vērienīgākais mūsdienu etnomūzikas pasākums Latvijā, uz divām skatuvēm pulcējot izcilus žanra pārstāvjus. Septiņos koncertos satiksiet globālās zvaigznes – tarantellas grupu no Itālijas Canzoniere Grecanico Salentino, norvēģu grupu Torgeir Vassvik Band ar šamanisko vokālu un perkusiju rituālu, roķīgā turbo-folka grupu Joryj Kloc no Ukrainas un pašmāju pirmatnējas enerģijas piesātināto Jauno Jāņu Orķestri ar pasaules pirmatskaņojumu un citus mūziķus. Tāpat kolorītu dažādas pasaules mūzikas lecamprogrammu piedāvās etnodisko duets – Dīvs Reiznieks un Kaspars Zaviļeiskis, varēs baudīt arī mākslu, teātri, jaunāko latviešu kino, garšīgus dažādu tautu ēdienus un vasarīgu atmosfēru. Festivālā būs meistarnīcas ar tematiku “pretstati pievelkas”, kur lieli un mazi varēs darboties ar koku, tekstilu un metālu, kult sviestu un izzināt skaņu instrumentu spēli. Itāļi būs sarūpējuši tarantellas – enerģiskas tradicionālās dejas – meistarklasi. Valmiermuižā, gaidāmas arī zirgu izjādes, amatnieku tirdziņš un citas aktivitātes visai ģimenei. Festivāla kulminācijā spāņu mākslinieka Džordi NN (Jordi NN) uguns skulptūras iedegšana ar muzikālu mūsdienu cirka performanci.

Vairāk informācijas – etnovalmiermuiza.lv.

Valmieras vasaras teātra festivāls
No 4. līdz 6. augustam norisināsies ikgadējais vasaras teātra festivāls Valmierā, kura gaisotne izrādēs, ārpus tām un pilsētā ir viens no iemesliem, kādēļ ģimenēm piedzīvot festivālu kopā. Šogad paredzētas vairākas pirmizrādes visai ģimenei, bet galvenā tēma būs pieņemšana, dažādo notikumu radīšanas procesā iesaistot šī gada festivāla galveno auditoriju – bērnus un jauniešus. Īpašs uzsvars šoreiz likts uz jaunās paaudzes pasaules uzskatiem, pret kuriem pieaugušie bieži vien izturas neiecietīgi. Festivāla izrādes veidos Valmieras teātris kopā ar māksliniekiem no Igaunijas, sadarbībā ar Liepājas teātri taps izrāde Dmitrija Petrenko režijā kopā ar dramaturgu un pusaudžu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu, bet sadarbībā ar Latvijas Leļļu teātri – izrāde Edgara Kaufelda režijā. Horeogrāfe Kristīne Brīniņa veidos iestudējumu sadarbībā ar Siguldas bērnu un jauniešu literatūras festivālu. Izrādes iestudēs arī Matīss Budovskis, Liena Šmukste un Endīne Bērziņa, bet festivāla vizuālo koncepciju šogad veido mākslinieks Andris Eglītis kopā ar saviem skolas vecuma bērniem. Valmieras vasaras teātra festivālu Valmieras teātris kopā ar Valmieras novada pašvaldību un atbalstītājiem rīko jau astoto gadu. Vairāk informācijas par programmu un biļetēm šeit.

Vasara kā senajiem kuršiem festivālā “Bandava”
18. un 19. augustā Dienvidkurzemē, Kazdangas pagastā, notiks otrais mūsdienu etniskās mūzikas un tradicionālās kultūras festivāls “Bandava”. Tā tematiskais vadmotīvs ir kurši un to dzīve vēlajā dzelzs laikmetā un turpmāk. Tas ir mājīgs mazformāta festivāls ar iespēju nakšņot telšu pilsētiņā. Festivāls ir pavisam jauns, dibināts pērn, lai popularizētu Kurzemes kultūrvēsturiskās saknes un Bandavu kā vienu no Latvijas vēsturiskās zemes nozīmīgām sastāvdaļām. Festivāla mājvieta ir topošā kultūrvieta “Bandava” Kazdangas pagasta “Upīšu” teritorijā, kur trīs sabiedrisko organizāciju kopdarba rezultātā uzsākts veidot kuršu sētu. Festivālā programmā – folkroks un metālmūzika, aktivitātes Senajā ciemā jeb topošajā kuršu sētā un dažādi izglītojoši stāstījumi. Interesenti varēs piedalīties seno arodu meistaru vai eksperimentālās arheoloģijas lietpratēju rīkotajās meistarklasēs, vērot vēstures rekonstrukcijas klubu piedāvātos cīņu paraugdemonstrējumus un turnīru, kā arī iesaistīties viduslaiku spēlēs un veiklības sacensībās.

Vairāk informācijas bandava.lv/festivals-bandava-2023.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44129109sec.