Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina uz Vasaras saulgriežu svinībām

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina uz Jāņu ielīgošanu Vecpiebalgas novadā Muzejā VĒVERI 2016. gada 18. jūnijā no plkst. 19:00 un Vasaras saulgriežu svinībām 21. jūnijā Rucavas novadā Papes Ķoņu ciema zvejnieku sētā VĪTOLNIEKI no plkst. 17:00. Svētki tiks svinēti sadarbībā ar Vecpiebalgas novada domi un Rucavas tradicionālās kultūras centru.

Vecpiebalgas novadā LEBM lauku ekspozīcijā "Vēveri" viss kā Jāņu vakarā. Alus un siers, Jāņu zāļu vākšana un vainagu pīšana, ugunskura iedegšana, pūdeles celšana, ugunsrata ripināšana, uguns plosta peldināšana un citi rituāli. Līgošana, aplīgošana, danči un rotaļas  kopā ar Rīgas folkloras kopām "Grodi" un "Garataka".  Jāņatēvs būs Andris Kapusts un Jāņamāte - Aīda Rancāne. Svētki līdz saullēktam!

Plkst.19.00 aicinām uz Vecpiebalgas amatierteātra izrādi "Skroderdienas Silmačos" (režisore Inese Pilābere). Uz izrādi ir jāiegādājas biļetes norises vietā. Darbosies bufete.

Rucavas novada Papes Ķoņu ciema zvejnieka sētā "Vītolnieki" Vasaras saulgriežos tiks izdzīvotas senās Jāņu nakts tradīcijas – vainagu vīšana, saules pavadīšanas rituāls jūras krastā, uguns rituāls un dejas, un dziesmas saules lēkta sagaidīšanai. Īsākās nakts sagaidīšana un sveikšana, lāpu gājiens un mielošanās pie garākā galda Papē!

Vasaras saulgriežu svinības sāksies "Vītolnieku" priekšpagalmā, kur tiks lasītas zālītes, vīti vainagi, dziedātas Jāņu dziesmas. Sagaidīsim un aplīgosim Jāņa bērnus, izvēlēsim vakara Jāņa tēvu un māti. Pēc rotaļām un mielošanās dosimies svētīt saulrietu jūras malā – Jāņgunis kāpās, lāpu gājiens un Saulgriežu ugunskura iedegšana "Vītolnieku" sētā, Jāņu dziesmas, goda mielasts un danči.

Rucavas sievas galdā liks pašceptu maizi, pašu sietu Jāņu sieru, balto sviestu, kvasu un alu. Cienastu ieteicams ņemt līdzi arī pašiem. Lūgums līdzdalību pieteikt zvanot uz tālr. 26814051 Sandrai Aigarei. Svētki līdz saullēktam!

Ieteicams ģērbties silti. Priecāsimies par katru, kurš būs ģērbies tautas tērpā vai tērpā ar latviskiem rotājumiem, kuram līdzi būs savas Jāņu zāles un jau sapīti Jāņu vaiņagi.

Ieeja uz Jāņu ielīgošanu un Vasaras saulgriežu svinībām – bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39532685sec.