Starptautiskajā festivālā «Riga Symphony» piedalīsies viesi no 28 valstīm

No 7. līdz 12.decembrim Rīgā norisināsies gadskārtējais un apmeklētāju iecienītais starptautiskais vokālās mākslas festivāls “Riga Symphony”.

Pasākums pulcēs talantīgus bērnus un jauniešus no 28 pasaules valstīm, ļaujot viņiem ne tikai piepildīt ikdienu ar krāšņiem piedzīvojumiem, bet arī iegūt zināšanas vokālajā un skatuves mākslā, kā arī prezentēt savu radošo darbību starptautiskajā arēnā.

Pateicoties festivāla atbalstītāju draudzīgajam atbalstam, “Riga Symphony” jau vairākus gadus ir veiksmīgi organizējis bērnu un jauniešu vokālās mūzikas festivālu, kas katru gadu Ziemassvētku laikā Rīgā pulcē vairākus simtus talantīgus un jaunus izpildītājus, producentus, vokālos pedagogus un jau atzītus mūzikas meistarus.  Šogad festivāls paplašinās savu darbību,  pulcējot viesus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Krievijas, Kazahstānas, Armēnijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Polijas, Vācijas, Itālijas, Spānijas, Lielbritānijas, Francijas, Vācijas, Maķedonijas, Bulgārijas, Serbijas, Maltas, Izraēlas, Beļģijas, Dānijas, Turcijas, ASV un Nigērijas.

Festivāls “Riga Symphony 2017” tiks atklāts 7.decembrī ar sirsnīgu labdarības koncertu, kas norisināsies vēsturiski nozīmīgā vietā – Rīgas Sv. Pētera baznīcā -, un kurā vairāk nekā 150 dalībnieki astoņpadsmit uzvedumos atainos un apkopos Ziemassvētku tradīcijas no visas pasaules. “Šādā veidā festivāla organizatori vēlas izcelt un vairot festivāla viesu un apmeklētāju sirdīs tādas vērtības kā labestība un gaišums, kas ir nepieciešamas  mūsdienu ikdienas rūpēs ir nepieciešamas. Festivāla atklāšanu noslēgs draudzīgs vakars “Lido”, kur dalībnieki iepazīsies ar latviešu tradicionālās virtuves garšām un ar personīgo video sveicienu iepazīstinās citus dalībniekus ar savas valsts kultūru un īpatnībām,” pauž festivāla producente Irēna Švilpe.

Festivāla otrā un trešā diena – 8. un 9.decembris – būs vienas no atbildīgākajām un izšķirošākajām: uzstājoties sešās vokālās mūzikas nominācijās (populārās, akadēmiskās, džeza, folkloras, latviešu komponistu un oriģinālās jeb pašsacerētās mūzikas nominācijā), bērni un jaunieši rādīs savu darbu un sniegumu, sacenšoties par labākā dziedātāja titulu katrā nominācijā, kā arī  par festivāla galveno balvu – “Grand Prix”, kuras ieguvējs sava talanta attīstībai saņems 1000 eiro.

Tā kā festivāla organizatori rūpējas ne tikai par dalībnieku radošajām izpausmēm, bet arī par to, lai konstanti veicinātu jaunu zināšanu un iespaidu apguvi, festivāla dalībniekiem tiks nodrošināta iespēja piedalīties meistarklasēs, kuras vadīs visā pasaulē atzīti mākslinieki un pasniedzēji. Meistarklašu tēmās ir dažādas, sākot ar vokālās mūzikas tehnikas izmantošanu līdz pat producentu darbībai, skatuves uzstāšanās mākslai un sevis prezentēšanai sabiedrībā.

Festivāla galvenais un svinīgākais notikumus ir apbalvošanas ceremonija un krāšņs Galā koncerts (režisore – Liene Greifāne, vadītājs – Roberto Meloni), kas norisināsies 10.decembrī Lielajā Ģildē. Galā koncerts ir īpašs notikums, kurā uzstāsies tikai spēcīgākie un labākie festivāla dalībnieki, tādēļ koncertu būs aizraujoši skatīties ne tikai pieredzējušiem mūziķiem, bet arī mūzikas pasākumu cienītājiem un ģimenēm, kurās aug radoši un talantīgi bērni. Galā koncerta laikā norisināsies arī sešu “Grand Prix” nominantu cīņa par festivāla galveno balvu. Saspringtā, bet tomēr bagātīgu balsu un neaizmirstamu uzstāšanos laikā, žūrija (operdziedātāja Ilona Bagele, bērnu vokālā ansambļa “Dzeguzīte” vadītāja Daila Martinsone, džeza dziedātāja Olga Pīrāgs u.c.) tiešajā ēterā izvēlēsies un paziņos “Riga Symphony 2017” uzvarētāju.

Ņemot vērā to, ka festivāls atbalsta visu bērnu un jauniešu daiļradi, festivāla organizatori pasākumā aicina piedalīties bērnus un jauniešus ar ierobežotām iespējām un bērnu namu audzēkņus. Jau vairākus gadus festivāla organizatori ir patiesi gandarīti par  iespēju sagādāt iespēju un atbalstu bērniem un jauniešiem, kas nonākuši grūtībās, ļaujot viņiem gūt pieredzi un iespaidus no dalības tik lielā un krāšņā pasākumā.

“Riga Symphony” ik gadu attīstās, piesaistot arvien vairāk atbalstītāju, kā arī kuplinot dalībnieku rindas ar stiprākiem un kontrastainākiem dalībniekiem. “Mūsu uzdevums ir radīt kvalitatīvu mūziku un veicināt labu, daudzpusīgu un auglīgu vidi mūzikas nozares attīstībai jauniešu vidū, kuri ir mūsu kultūras mantojuma nesēji un radītāji nākotnē,” uzsver festivāla organizatori, piebilstot: “”Riga Symphony” ir festivāls, kas veicina un attīsta neformālās radošās izglītības iespējas Latvijā starptautiskā līmenī. Galvenie darbības virzieni ir starptautisku festivālu un meistarklašu organizēšana, kā tas, lai festivāls kalpotu par starptautiska mēroga platformu jaunajiem izpildītājiem, veicinātu populārās, tradicionālās un akadēmiskās dziedāšanas žanru, stiprinātu starptautiskās attiecības un radošus kontaktus, iesaistītu dažādu tautību jauniešus Latvijas un Baltijas valstu kultūras mantojuma popularizēšanā, dodot iespēju parādīt savu meistarību un savai kultūrai raksturīgās iezīmes.  Viens no festivāla mērķiem ir attīstīt radošās izpausmes mūzikas jomā – radot jaunus izpildījumus, skanējumus un mūzikas novirzienus. Festivāla organizatori lepojas, ka tik cēlam mērķim kā iedvesmas avots kalpos tieši Rīga.”

Lielākā daļa festivāla pasākumu ir bez maksas, savukārt biļetes uz “Riga Symphony 2017” Galā koncertu var iegādāties “Biļešu servisa” kasēs un internetā.

Informācija par festivālu –  http://rigasymphony.lv/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.43572497sec.