Mainies ar grāmatām un atrodi īsto «Latvijas Grāmatu izstādē 2018»

No 23. līdz 25. februārim “Latvijas Grāmatu izstādē 2018” Ķīpsalā darbosies Grāmatu maiņas punkts. Ikviens ir aicināts nākt uz izstādi un ņemt līdzi grāmatas, kas jau daudzkārt pārlasītas un vairs nav aktuālas, lai iemainītu pret vēl nelasītām.

Šogad Rīgas Centrālās bibliotēkas Repozitārija apmaiņas fonda ieguldījums Grāmatu maiņas punktā ir vēl lielāks – vairāk nekā 4000 grāmatu! Izstādes apmeklētāji Grāmatu maiņas punktā varēs atrast bilžu un pasaku grāmatas bērniem, mākslas grāmatas, nozaru un uzziņu literatūru, latviešu un krievu daiļliteratūru un citu lasāmvielu dažādās svešvalodās. Grāmatu maiņas punkts nodrošina iespēju bez maksas apmainīties ar grāmatām, un tā devīze ir “Nāc un iemaini pret īsto!”.

“Lēnām tuvojas pavasaris, tāpēc ir īstais laiks pārlūkot savus grāmatu plauktus, lai izņemtu nevajadzīgos izdevumus un atbrīvotu vietu jaunieguvumiem. Katram ir grāmata, kas vairs nav aktuāla, bet noteikti ir kāds, kas tieši šo grāmatu kā ar uguni meklē! Tāpēc, ejot uz izstādi, ņemiet līdzi arī grāmatas,” norāda Rīgas Centrālās bibliotēkas Bibliotēku dienesta galvenā bibliotekāre Māra Grigorevska.

Dzejniece un bērnu literatūras autore Inese Zandere norāda, ka grāmatu maiņa ir dzīva saskarsme starp cilvēkiem: “Lasītāji veido grāmatas biogrāfiju, mūsu rokas pieskaras lappusēm, mūsu skatieni raksta uz lappušu malām neredzamas piezīmes, lasot mēs pievienojam grāmatai savu dzīves pieredzi. Mūsu domas satiekas grāmatā un rada jaunas domas, ar kurām mēs dzīvojam tālāk. Mainoties ar izlasītajām grāmatām, mēs pagarinām grāmatu dzīvi, neļaujam tām vientuļi gaidīt aizmirstību, mēs tās atsaucam dzīvē un ļaujam citiem uzklausīt to stāstus. Katrreiz, kad grāmatu maiņas punktā atšķiru kādu grāmatu, es domāju arī par cilvēkiem, kuri to lasījuši pirms manis, iztēlojos viņu ikdienu, uzskatus, jūtas. Grāmatas spēj vienot sabiedrību!”

Arī aktieris Andris Bulis nelaiž garām izdevību un Grāmatu maiņas punktā savas izlasītās grāmatas iemaina pret vēl nelasītām. “Grāmatu maiņas punkts ir kā fantāziju patversme, tās apglauda, pārcilā, atver un paņem sev... paņem sev kāds, kurš nebaidās sapņot, domāt un izmainīt savu dzīvi,” tik tēlaini mainīšanos ar grāmatām raksturo Andris Bulis un piebilst, ka grāmata ir izziņas, motivācijas un labu emociju avots.

Repozitārija Apmaiņas fondā Grāmatas maiņas punktam tiek atlasītas ar izpratni par lasītāju iemīļotāko lasāmvielu. Jāuzsver, ka tie ir liekie grāmatu dubleti, kas papildinājuši Apmaiņas fondu no filiālbibliotēku krājumiem un lasītāju dāvinājumiem.

Grāmatu maiņas punkts Ķīpsalā tiek organizēts jau kopš 2009. gada. Un ik gadu no Maiņas punkta izstādē uz jaunām mājām tiek aiznesti daudzi tūkstoši grāmatu.

“Latvijas Grāmatu izstādi” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju.

Vienlaikus Ķīpsalā notiks arī izglītības izstāde “Skola 2018”, kas piedāvā visaptverošu informāciju par mācību iespējām Latvijā un ārzemēs. Vairāk: www.bt1.lv/skola

Vairāk par “Latvijas Grāmatu izstādi”: www.bt1.lv/lbf/

Sekojiet jaunumiem arī sociālajā tīklā Facebook: www.facebook.com/gramatuizstade

Darbalaiks:

23.–24. februāris 10.00–18.00

25. februāris 10.00–17.00

Biļetes cena: 1 EUR

Pensionāriem un invalīdiem, uzrādot apliecības, ieeja ir bez maksas.

Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja izstādē ir bez maksas.

Ar izstādes “Skola 2018” biļeti ieeja “Latvijas Grāmatu izstādē 2018” – bez maksas!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14208794sec.