Satiec iemīļotos autorus «Latvijas Grāmatu izstādē 2018»

Filips Rufs, Ērlings Kage, Māra Zālīte, Karīna Račko, Dace Judina, Arno Jundze, Raimonda Vazdika, Inese Paklone, Guntis Eniņš, Māris Salējs, Guntis Berelis, Vladis Spāre, Žanna Dubska, Raibīs – tie ir tikai daži no autoriem, kurus varēsi satikt no 23. līdz 25. februārim “Latvijas Grāmatu izstādē 2018” Ķīpsalā. Atnāc ciemos!

Visās trīs izstādes dienās uz Lielās skatuves mutuļos dzīvīgums – varēs baudīt autoru priekšlasījumus un piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos. Savukārt omulīgi iekārtotajā Rakstnieka viesistabā interesentiem būs iespēja aprunāties ar grāmatu autoriem un iegūt viņu autogrāfus.

“Latvijas Grāmatu izstādes 2018” pirmajā dienā plkst. 14.00 uz Lielās skatuves notiks Filipa Rufa grāmatas “Pa stāvu liesmu debesīs” angļu versijas “A Towering Flame” publicitātes izdevuma atvēršana un diskusija. Piedalīsies Filips Rufs, Maiks Koljērs un Lauris Gundars.

23. februārī plkst. 15.00 uz Lielās skatuves viesosies dižkoku pētnieks, vairāku grāmatu autors Guntis Eniņš un prezentēs savu jaunāko grāmatu “Koki mājas nepamet”. Šajā grāmatā dabas pētnieks ir apkopojis ne tikai Latvijas dižos un svētos kokus, bet arī meistarīgi savijis kopā veco ozolu, māju un dzimtu likteņus.

Vēl pirmajā izstādes dienā plkst. 16.00 Rakstnieku viesistabā būs tikšanās ar literārā laikraksta “konTEKSTS” veidotājiem un autoriem: Sandru Ratnieci, Arno Jundzi, Māri Salēju, Gunti Bereli, Gintu Ivuškānu. Ar savu darbu priekšlasījumiem uzstāsies rakstnieks Vladis Spāre un dzejnieks Jānis Tomašs.

23. februārī plkst. 16.00 interesenti varēs satikt  norvēģu ceļotāju, piedzīvojumu meklētāju un pasaulē bestsellera statusu ieguvušās grāmatas “Klusums trokšņa laikmetā” autoru Ērlingu Kagi. Viņš ir pirmais cilvēks, kurš 1990. gadu sākumā sasniedza “trīs virsotnes” – Ziemeļpolu, Dienvidpolu un Everestu. “Tikai tad, kad sapratu, ka man ir dziļa nepieciešamība pēc klusuma, sāku to meklēt – un tur, dziļi zem transporta trokšņu kakofonijas, mūzikas un ierīču radītajām skaņām, iPhone un sniega pūtējiem, tas gulēja un gaidīja mani. Klusums," ¬– tā Kage.

Pirmās izstādes dienas izskaņā – plkst. 17.00 – uz tikšanos Rakstnieku viesistabā aicina dzejniece un dziesminiece Raimonda Vazdika, kura izstādes apmeklētājus iepazīstinās ar savu dzejas un stāstu krājumu “Neremdināmi”.

Zobārstes Karīnas Račko erotiskais romāns “Saplēstās mežģīnes” kļuva par sensāciju, atverot pilnīgi jaunu lappusi latviešu literatūras vēsturē. Uz diskusiju par erotisko romānu popularitāti Latvijā 24. februārī plkst. 12.00 aicina nu jau divu erotisko romānu “Saplēstās mežģīnes” un “Debesis pelnos” autore Karīna Račko, grāmatžurnāla “Imperfekt” galvenā redaktore Inga Gorbunova un komunikācijas pasniedzējs ar psiholoģijas skolotāja diplomu Valdis Melderis.

24. februārī plkst. 13.00 Rakstnieka viesistabā viesosies latgaliešu multimākslinieks, dzejnieks Raibīs un prezentēs savu jauno dzejas krājumu “Pistacejis”. Šis krājums turpina Raibajam tik ļoti tīkamo intelektuālo spēlīšu un arī vārduspēļu motīvu. Par to liecina pats grāmatas nosaukums, kam ir divas nozīmes – “Pistacejis” kā “pistācijas” jeb “uzkoda” un “pie stacijas”. “Lasītājam ir izvēles brīvība: uztvert dzeju kā barību, ko “pagrauzt” kādā brīvākā brīdī, gaidot vilcienu, vai arī dzeja – tas ir apzināts ceļš, došanās, kustība zināmā vai varbūt vēl nezināmā virzienā,” norāda Raibīs.

Vairākums noteikti piekritīs, ka Māras Zālītes jaunais romāns “Paradīzes putni”, kas ir romāna “Pieci pirksti” otrā grāmata, ilgstoši ierindojās starp gaidītākajām grāmatām jaunākajā latviešu literatūrā. Un te, lūk, fantastiska iespēja – otrajā izstādes dienā plkst. 13.00 uz Lielās skatuves satikt gan pašu autori, gan iepazīties ar viņas romānu “Paradīzes putni”. Savukārt plkst. 15.00 interesenti ir aicināti uz rakstnieka Aivara Kļavja jauniešu romāna “Melnais akmens” atvēršanas svētkiem.

Kā rīdziniecēm izdodas izcelties ar īpašu stila izjūtu? – uz šo jautājumu atbildi zina pazīstamā modes un stila lietpratēja Žanna Dubska, kura 24. februārī plkst. 15.00 Rakstnieku viesistabā prezentēs savu praktisko padomu grāmatu “Rīdzinieces noslēpumi”. Modes vēsturnieks Aleksandrs Vasiļjevs šo grāmatu raksturo kā aizraujošu ceļvedi pa brīnišķīgo Rīgu, ceļvedi, kurš ir pārpilns ar stila noslēpumiem, un uzsver, ka Žanna Dubska pati ir sieviete stils!

25. februārī plkst. 13.00 uz Lielās skatuves notiks Viktora Šklovska grāmatas “Sentimentāls ceļojums. Atmiņas, 1917–1922” atvēršana, sarunas par 20. gadsimta sākuma dramatiskajiem notikumiem un to atbalsīm mūsdienās. Vēl trešajā izstādes dienā plkst. 14.00 Rakstnieku viesistabā visi interesenti un Daces Judinas literatūras lasītāji aicināti uz rakstnieces jaunā detektīva “Tīrītājs” atvēršanu un tikšanos ar autori.

Tā ir tikai daļa no plašās “Latvijas Grāmatu izstādes 2018” pasākumu programmas! Detalizētu Lielās skatuves un Rakstnieka viesistabas programmu skatiet: www.bt1.lv/lbf/visit.php#events

“Latvijas Grāmatu izstādi” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju.

Vienlaikus Ķīpsalā notiks arī izglītības izstāde “Skola 2018”, kas piedāvā visaptverošu informāciju par mācību iespējām Latvijā un ārzemēs. Vairāk: www.bt1.lv/skola

Sekojiet “Latvijas Grāmatu izstādes” jaunumiem arī sociālajā tīklā Facebook: www.facebook.com/gramatuizstade

Darbalaiks:

23.–24. februāris 10.00–18.00

25. februāris 10.00–17.00

Biļetes cena: 1 EUR

Pensionāriem un invalīdiem, uzrādot apliecības, ieeja ir bez maksas.

Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja izstādē ir bez maksas.

Ar izstādes “Skola 2018” biļeti ieeja “Latvijas Grāmatu izstādē 2018” – bez maksas!

Autostāvvieta – 3 EUR

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15365601sec.