Dabas muzejā bērniem stāstīs par sēnēm visos gadalaikos

2019. gada 28. septembrī, Latvijas Dabas muzejā notiks izzinošs pasākums par sēnēm, uz kuru īpaši aicinātas ģimenes ar bērniem.

Ģimenes dienas Dabas muzejā notiek jau vairākus gadus un ir kļuvušas par vienu no iemīļotākajiem ģimeņu pasākumiem. Pasākumi notiek mēneša pēdējā sestdienā, un sezonas laikā kopā ar muzejpedagogiem un dabaszinātņu speciālistiem tiek izzinātas daudzveidīgas tēmas – no sēnēm līdz dinozauriem.

Satura ziņā tās ir īpaši piemērotas ģimenēm ar bērniem vecumā no 5 līdz 12 gadiem. Katrā reizē dalībnieki saņem uzdevumu grāmatiņu un materiālus radošai nodarbei. Šogad notiks trīs ģimenes dienas – par sēnēm septembrī, par kukaiņiem oktobrī un par Latvijā sastopamajām augu un dzīvnieku svešzemju sugām novembrī.  

Esam pieraduši sēņot rudenī, tad mežos, ceļmalās un pat parkos pamanām ļoti daudz sēnes, gan visu sēņotāju dižāko prieku barakaviku, gan krāšņās sarkanās mušmires, dažādu krāsu bērzlapes, gailenes, piepes un daudz citas cepurīšsēnes, kuras nemaz nepazīstam. Taču, izrādās, ka sēņot var arī pavasarī un pat ziemā, turklāt arī tad iespējams atrast ēdamas sēnes! Kur no aprīļa līdz maijam meklēt parasto lāčpurni un vai ziemas celmene liekama groziņā, aicinām atklāt pasākumā "Sēnes visos gadalaikos" sestdien, 28. septembrī.

Organizatori atgādina, ka ierasties un piedalīties var jebkurā laikā no plkst. 11.00 līdz 16.00 (materiālu izsniegšana notiek līdz plkst. 15.30). Ģimenes dienā iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. Ieeja pasākumā par maksu.

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62955308sec.