Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā sagatavota rudens brīvdienu programma skolēniem

Skolas brīvdienu nedēļā Latvijas Nacionālais vēstures muzejs jau tradicionāli aicina skolēnus un viņu ģimenes locekļus un skolotājus brīvo laiku pavadīt, pamatīgāk izzinot Latvijas vēsturi. Muzejs ik dienu, izņemot pirmdienas, ir atvērts apmeklētājiem no plkst. 10.00 līdz 17.00 Brīvības bulvārī 32, Rīgā.

Tajā var iepazīt gan pastāvīgo Latvijas vēstures ekspozīciju, gan izstādi "Latvijas gadsimts" un jauno izstādi, kas veltīta Lāčplēša Kara ordeņa simtgadei.

Organizētās nodarbības:

22. oktobrī plkst. 12.00 gaidīti 1.–6. klašu skolēni.

Kopā ar muzejpedagogu stāstnieka lomā varēs doties aizraujošā ceļojumā pa Latvijas senvēsturi. Tūkstoš gadus seni priekšmeti ekspozīcijā ļaus iztēloties, izzināt un saprast mūsu tālo senču dzīvi.

Nodarbību darīs interesantāku iespēja praktiski darboties ar arheoloģisko priekšmetu kopijām: māla trauku fragmentiem, krama bultām, bronzas, dzelzs cirvjiem, harpūnu un makšķerāķu 3D modeļiem (izdrukām). Noslēgumā no tām varēs izveidot laika līniju.

23. oktobrī plkst. 12.00 aicināti 1.-12. klašu skolas bērni/jaunieši.

Atnākušie muzeja gida pavadībā dosies nelielā ekskursijā pa izstādi "Latvijas gadsimts", iepazīstot valsts vēstures līkločus simt gadu garumā, kopā meklējot atbildi uz jautājumu, kas ir Latvija.

Galvenie pieturas punkti ir noteikti fotoorientēšanās lapā, kas palīdzēs vērīgi izsekot 100  gadus ilgajam periodam un, rūpīgi pētot, atrast izstādē tās izcilās vēstures liecības, kuras stāsta par dažādiem notikumiem un personībām.

25. oktobrī plkst. 11.00 īpaši ielūgti skolotāji.

Skolotājus muzejs aicina iepazīt jaunatklāto izstādi "11 varoņstāsti. Lāčplēša Kara ordenis, tā kavalieri un Lāčplēša diena" tās veidotāju – LNVM Numismātikas nodaļas pētnieka Mārtiņa Vāvera un LNVM Viduslaiku, jauno un jaunāko laiku vēstures nodaļas pētnieka Arņa Strazdiņa vadībā.

Latvijas Nacionālā vēstures muzeja izveidotā Lāčplēša Kara ordeņa simtgadei veltītā izstāde vēsta par ordeņa izveidi, sākot no statūtu sastādīšanas un metu izstrādes un beidzot ar izgatavošanu. Izstādē apkopotas liecības par ordeņa pasniegšanas organizēšanu un mainīgajām Lāčplēša dienas svinību tradīcijām.

No 1920. līdz 1928. gadam ar Lāčplēša Kara ordeni kopumā tika apbalvotas vairāk nekā 2000 personas, tādēļ viens no izstādes centrālajiem jautājumiem ir – kas bija šī ordeņa kavalieri? Par 11 kavalieru dzīvesstāstiem vēstīts izstādē. Katra ordeņa kavaliera mūža gājums ir spilgts piemērs apbalvoto personu dažādībai un vienlaikus ilustrē visas Latvijas vēstures sarežģīto ritējumu. Tāpat izstādē eksponēti iepriekš neredzēti priekšmeti, kas glabājas dažādās Latvijas kultūras vērtību krātuvēs un privātpersonu īpašumā.

Ekskursijai reģistrēties,  zvanot 67221357 vai rakstot [email protected]

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.8721869sec.