Rīgā notiks trīs 20. Starptautiskajā Baha kamermūzikas festivāla koncerti

Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla dibinātāja un direktore Aina Kalnciema ielūdz uz  Baha kamermūzikas festivālu, kas  šoruden norisināsies no 19.oktobra līdz 10.novembrim, piedāvājot trīs izcilus koncertus.

Festivālu 19.oktobrī Mazajā ģildē ar koncertu «Vārds jaunajiem» atklās talantīgo jauno mūziķu duets – Madara Liepiņa (vijole) un starptautisko atpazīstamību ieguvušais pianists Daumants Liepiņš. Māsas un brāļa koncerta programmā skanēs Johana Sebastiāna Baha «Divas sonātes», Tomasa Antonio Vitali «Čakona vijolei solo» un  Igora Stravinska Itāļu svīta no baleta «Pulcinella».

Madara vijoles spēles mākslu pēc studijām Latvijas Mūzikas akadēmijā apguvusi Itālijā pie slavenā pedagoga Roberto Mutoni. Viņa piedalījusies un ieguvusi daudz balvu starptautiskos konkursos Itālijā un citviet. Savukārt Daumants ir viens no izcilākajiem jaunajiem latviešu pianistiem; 2019.gadā uzvarējis prestižajā Vendom prize konkursā, iegūstot iespēju sniegt solokoncertu Verbjē festivālā un ieskaņot albūmu Steinway ierakstu kompānijā.2017.gadā saņēmis «Lielo Mūzikas balvu». Daumants  ieguvis pirmās vietas un klausītāju balvas daudzos starptautiskos konkursos, kā Marijas Kanalsas Starptautiskajā konkursā Barselonā, Džordžes Enesku konkursā, Ženēvas pianistu konkursā u.c., muzicējis kopā ar zināmākajiem Eiropas simfoniskajiem orķestriem.

Festivāla turpinājumā 7.novembrī koncertā «Johans Sebastiāns un citi Bahi» Rīgas Sv. Jāņa baznīcā muzicēs Latvijas Radio kora dziedātāji Pētera Vaickovska vadībā. Koncertā piedalīsies arī Ainars Paukšēns (gamba) un Jānis Pelše (pozitīvs). Radio kora dziedātāju kvalitāte komentārus neprasa, viņi piedalās dažādās programmās un sastāvos visā Latvijā. Latvijas Radio koris (tātad arī tā solisti) iekarojuši atzinību visā pasaulē. Koncerta programmā skanēs Johana Sebastiāna Baha, Johana Kristiāna Baha, un Johana Mihaela Baha motetes.

Festivāla noslēguma koncertā 10.novembrī Mazajā ģildē muzicēs vokālā grupa «Schola Cantorum Riga» (vadītājs – Guntars Prānis), Rihards Zaļupe (sitaminstrumenti), Ivars Kalniņš (sitaminstrumenti) un Guntars Prānis (rata lira). Koncerta programmā «ILLUMIN» skanēs gregoriāņu dziedājumi, kā arī improvizācijas sitaminstrumentiem. Rihards Zaļupe kopā ar Ivaru Kalniņu veidos neaizmirstamu improvizācijas mākslu kopā ar senajiem dziedājumiem un rata liru, uz kuras muzicēs Guntars Prānis.

«Schola Cantorim Riga» jau ir iekarojuši starptautisku atzinību ar stilistiski un muzikāli izkoptajiem viduslaiku dziedājumiem. Ansambļa dibinātājs un vadītājs Guntars Prānis ir pieredzes bagāts atskaņotājmākslinieks, diriģents, starptautiski atzīts muzikologs un mūzikas pētnieks, studējis izcilu zinātnieku vadībā Austrijā, Šveicē, Vācijā, starptautiskajā apritē pieprasīts lektors un meistarklašu vadītājs. Rihards Zaļupe ir viens no Latvijas spožākajiem sitaminstrumentālistiem kurš pēdējos gados sevi parādījis arī kā izcilu kino un simfoniskās mūzikas  komponistu. Pēc studijām LMA pie Edgara Saksona un Jura Karlsona, mācījies marimbas spēli un kompozīciju pie slavenās Keiko Abes u.c. Rihards daudz muzicē kameransambļos, kā arī kopā ar dažādiem orķestriem; kā komponists saņēmis neskaitāmas balvas dažādās nominācijās. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46854496sec.