Rīgā norisināsies Eiropas mēroga projekts United Fashion

No 29.-30. oktobrim, RIGA FASHION WEEK ietvaros Latvijā jau otro reizi norisināsies starptautisks projekts United Fashion (UF). Šī projekta programmas ietvaros notiks Eiropas dizaineru digitālas kolekciju prezentācijas, klātienes seminārs un arī vebinārs tiešsaistē, kurā piedalīsies modes eksperti no dažādām valstīm, kā arī būs vērojama UF dizaineru kolekciju izstāde.

Uz šo sesiju, kas notiks gan tiešsaistē, gan klātienē, RIGA FASHION WEEK sadarbībā ar United Fashion izziņoja modes dizaineru atlasi. Dizaineru dalības mērķis projektā ir parādīt savas kolekcijas starptautiskiem ekspertiem un iegūt viņu neatkarīgu novērtējumu. Pēdējo četru gadu laikā UF projekta pasākumi tika organizēti kādā no iesaistītajām valstīm (Beļģijā, Francijā, Balkānu valstīs, Vācijā, Portugālē vai Baltijas valstīs), pulcējot starptautisku modes sabiedrību, paaugstinot dalībnieku kompetenci modes jomā un piedāvājot jaunas iespējas zīmolu attīstībai un ienākšanai Eiropas tirgos.

RIGA FASHION WEEK ietvaros gaidāms plašs dažādu žanru un formātu UF pasākumu klāsts. 29. oktobrī notiks vebinārs par tēmu “Digitalizācija. Zīmola vadība pandēmijas laikā un pēc tās”. Vebinārā, cita starpā, uzstāsies uzņēmuma Accenture Itālijas filiāles pārstāvis, kurš Milānas modes nedēļai ir izveidojis digitālo platformu (un līdz ar to arī virtuālo šovrūmu). Citi šī vebināra eksperti – radošais direktors un dizainers Daniels Essa (Francija), kurš stāstīs par zīmola stratēģijas izstrādi; Filips Mihailovičs (Francija) – par jauno dizaineru iespējām pēc pandēmijas. Vebināra noslēgumā modes biznesa profesionāle Elīza Drazniece (Latvija) dalīsies praktiskos padomos par kolekcijas prezentāciju iepircējiem un galalietotājiem. Vebinārs norisināsies angļu valodā un ikviens interesents ir laipni aicināts tajā piedalīties, iepriekš reģistrējot savu dalību šajā saitē: https://fienta.com/webinar-digitization-digital-communication-brand-management-during-after-pandemic-time Vebināra tiešraide būs vērojama oficiālajā RFW Facebook lapā.

Uzreiz pēc vebināra notiks seminārs “Zīmola vadība. B2B/B2C komunikācija”, viesnīcas Radisson Blu Latvija Hotel telpās, kurā Elīza Drāzniece dalīsies pieredzē par to, kā zīmols var izcelties un apliecināt sevi konkurences telpā, saziņai ar pircējiem nepieciešamo dokumentāciju un cenu politiku. Pasākumu aicināti apmeklēt dizaineri, modes un dizaina studenti, kā arī visi interesenti. Seminārs notiks latviešu valodā. Visi semināra apmeklētāji saņems arī ielūgumu uz kādu no RIGA FASHION WEEK modes skatēm, kas notiks no 27. līdz 31. oktobrim. Reģistrēšanās semināram pieejama šeit: https://fienta.com/seminar-brand-management-b2b-b2c-communication

30. oktobrī UF ietvaros deviņi dizaineri, kuri tika atlasīti starp pretendentiem no 11 Eiropas valstīm, tiešsaistē prezentēs savas kolekcijas modes ekspertu izvērtēšanai. Šajā pasākumā piedalīsies šādi dizaineri: Caterina Moro (Itālija), N/A Studio (Francija), Diana Arno (Igaunija), Irina Tosheva (Maķedonija), Kozaricsviktordress (Ungārija), Lila&John (Beļģija), Montreet (Austrija), One Wolf (Latvija), Natālija Jansone (Latvija).

Ekspertu vidū: zviedru dizainere ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi kā H&M radošā direktore – Margareta van den Boša, kura īstenojusi populārākās H&M sadarbības ar Karlu Lāgerfeldu, Stellu Makartniju, Donatellu Versace un Roberto Kavalli; Filips Mihailovičs (Francija) ir zīmola arhitekts, profesors un stratēģiskais konsultants pasaules vadošajiem zīmoliem. Daniels Essa (Francija) ir sava veiksmīgā apavu zīmola Daniel Essa radošais direktors un dizainers, ko atzinušas vadošās publikācijas, tostarp Vanity Fair, Vogue, Elle un citi. Elīza Dārzniece (Latvija) ir modes zīmolu vadītāja un biznesa konsultante. Elīzai ir pieredze ar tādiem zīmoliem kā Stella McCartney, The Row, Azzedine Alaïa, Céline, Off-White un citiem.

Turklāt RIGA FASHION WEEK laikā Hanzas Peronā apmeklētājiem būs atvērta izstāde, kas veltīta United Fashion. Tajā tiks izrādītas tādas Eiropas dizaineru kolekcijas kā Evgenia Zafirovska (Maķedonija), Fyodor Golan (Lielbritānija), Louis Appelmans (Beļģija) un Tanel Veenre (Igaunija). Piemēram, Evgenia īpašu uzmanību pievērš ekoloģijai un ražošanai ar mazāku atkritumu daudzumu, savukārt kustības “pozitīvais intelektuālisms” pārstāvis Fyodor Golan savā kolekcijā runā par kaislīgu pašizpausmi – tas izpaužas košās krāsās un tehniskos materiālos, apvienojumā ar progresīvu sporta apģērba estētiku. Beļģu dizainers Louis Appelmans ir izveidojis instalāciju, kas sniedz vēstījumu par ātrās modes ietekmi uz mileniāļiem.

Igauņu dizainera Tanela Veenre kolekcijā kleitas, kas izgatavotas no audumiem pēc viņa skicēm, atgādina unikālus mākslas darbus, un ar rokām darinātu juvelierizstrādājumu pamatā ir sudraba detaļas, kas izgatavotas no videi draudzīga metāla, izdrukātas uz 3D printera.

Sekojiet RFW jaunumiem sociālajos tīklos Facebook, Instagram un www.rfw.lv.

Vairāk informācijas par UF: www.united-fashion.eu/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rixwell Segevold Hotel
,


Pullman Riga Old Town
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43421984sec.