Starptautiskajai ģimenes dienai veltīts dziedošās Tihovsku ģimenes koncerts

Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Kultūras centrs “Iļģuciems” aicina uz Ģimenes dienas koncertu šo sestdien, 15. maijā, plkst. 17.00 tiešraidē, Rīgas Kultūras centra “Iļģuciems” Facebook vietnē.

Akcentējot ģimenes nozīmi, Rīgas Kultūras centrs “Iļģuciems” aicina tiešraidē vērot stiprās un latviskām tradīcijām bagātās Tihovsku ģimenes koncertu.

Koncertā  tiks izpildītas gan latviešu un latgaliešu tautasdziesmas Ata Auzāna, Daces Tihovskas aranžējumā, gan latviešu komponistu dziesmas vijoļu un akordeona pavadījumā. Īpašu sirsnību koncertam piešķirs stāsti par ģimeniskumu, ģimenes tradīcijām, mūsu dzīves gudrajiem vecvecākiem, mācībām, ko no viņiem esam saņēmuši.

Tihovsku ģimene nāk no senākās Latvijas pilsētas Ludzas. Dace, Dagnis, Laima ir Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījuma “Dziedošās ģimenes” 2012. gada laureāti, dažādu muzikālu programmu un projektu dalībnieki. Iemiesojot tādas latviskās vērtības kā ˗ ģimeniskums, muzikalitāte, patriotisms un vēstures mīlestība ˗, Tihovsku ģimene ir iemantojusi neskaitāmu klausītāju simpātijas visā Latvijā. Visi Tihovsku ģimenes pārstāvji ir ar bagātīgu un dažādu muzicēšanas pieredzi. Laima, Dace un Dagnis ir absolvējuši Ludzas mūzikas skolu. Laima šobrīd zināšanas papildina Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolā. Dagnis un Laima ir dziedājuši Ludzas Bērnu un jauniešu centra popgrupā “Cielaviņa”. Dace Tihovska strādā Ludzas Mūzikas pamatskolā par sākumskolas skolotāju un vada bērnu folkloras kopu “Žibuļeits”. Dagnis piedalījies jauniešu projektā un koncerttūrē kopā ar grupu “Baltie Lāči”. Tihovsku ģimene, kopā ar Ciblas folkloras kopu “Ilža”, ir izdevuši četrus kompaktdiskus. Tieši latviskuma, autentiskuma, un, protams, muzikālā talanta dēļ Tihovsku ģimeni nereti uzaicina pārstāvēt pilsētu, novadu, valsti dažādos projektos un pasākumos. Ģimenes ansamblis ir koncertējis arī Moldovā un Latvijas vēstniecībā Čehijā.

Koncerts tapis ar Rīgas domes Izglītības, Kultūras un sporta departamenta atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64507508sec.