Radīts jauns Āgenskalna pastaigu ceļvedis

Āgenskalna apkaimes biedrība ar vietējās kopienas iesaisti ir radījusi jaunu pastaigu ceļvedi “Āgenskalna vietzīmes 2021”, kas iepazīstina ar interesantām vietām, apkopo šosezon aktuālās audio pastaigas (audiogidus un mākslas projektus), kā arī piedāvā tematiskus maršrutus un idejas, kā saturīgi pavadīt brīvo laiku.

Ceļvedis aktualizē kultūras un rekreācijas iespējas Āgenskalna ārtelpā, ko iespējams baudīt vienatnē vai ģimenes lokā, kā arī nelielās kompānijās, respektējot Covid-19 izplatības mazināšanai nepieciešamos drošības pasākumus.

Jaunais izdevums mudina atklāt un novērtēt apkaimes kultūrvēsturisko vērtību, tādējādi turpinot 2019. gadā iznākušā ceļveža izvirzīto mērķi – stiprināt āgenskalniešu lokālpatriotismu un veicināt pagātnes vērtības cienošas, mūsdienīgas kultūrvides veidošanos Pārdaugavā.

Jaunizveidotais ceļvedis bez maksas ir pieejams Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centrā (E. Smiļģa ielā 46), Āgenskalna tirgū, Rīgas Tūrisma informācijas centrā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Kalnciema kvartālā, mākslas centrā NOASS, LU Botāniskajā dārzā, kā arī citās publiskās vietās.

Ceļvedi “Āgenskalna vietzīmes 2021” līdzfinansē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

Āgenskalna apkaimes biedrība ir 2018. gadā dibināta nevalstiska organizācija ar mērķi veicināt apkaimes ilgtspējīgu attīstību un tās iedzīvotāju interešu pārstāvību dažādos jautājumos, kas saistīti ar apkaimes kultūrvēsturiskā mantojuma un kultūrvides saglabāšanu un attīstīšanu, vides problēmu risināšanu, infrastruktūras sakārtošanu, labiekārtošanu un attīstību. Nolūkā attīstīt Āgenskalna apkaimi un bagātināt tās dzīvi un daudzveidību, biedrībā apvienojušies dažādu profesiju pilsoniski aktīvi apkaimes iedzīvotāji.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47463799sec.