Ieskaties, kā top unikālā Dzudzilo un Auznieka kameropera «Tagadne (Time Present)»!

Vēl nedēļu kamerorķestris “Sinfonietta Rīga” Normunda Šnē vadībā, solists, kontratenors Jānis Šipkēvics, kustību performatori un gaismu mākslinieki turpinās mēģinājumu procesu jaundarbam – laikmetīgai kameroperai “Tagadne (Time Present)”, ko radījuši vizuālie mākslinieki Krista un Reinis Dzudzilo kopā ar komponistu Kristu Auznieku. Kameropera divas ekskluzīvas pirmizrādes piedzīvos 14. un 15. augustā kultūrvietā “Hanzas Perons” .

Mākslinieki skatītājiem jau tagad piedāvā foto ieskatu no mēģinājumu procesa. Paši autori Krista un Reinis Dzudzilo norāda, ka jaunā darba galvenais vēstījums ir doma par laiku un tā vienlaicīgumu, par laika izplešanos uz abām pusēm, vienlīdz dziļi ietiecoties nākotnē un pagātnē.

Netradicionālā žanrā izrādes ietvaros uz skatuves kāps Jānis Šipkēvics, liekot lietā savu operdziedāšanas pieredzi.
“Operdziedāšana bija pirmais žanrs, kurā izkopu balsi. Šis ir mans muzikālais sākums, mana lielā mīlestība, mans mūzikas akadēmijas laiks. Jūtos laimīgs, ka esmu uzaicināts, ka man ir tāda iespēja arī prast ienākt un dot no sevis to, ko ikdienā man nemaz nesanāk dot,” pauž dziedātājs.

Iestudējums “Tagadne (Time Present)” atklājas četrās ainās, mērojot ceļu no klusuma līdz operas dzimšanai. “Jaunā darba centrā ir doma par laiku un tā vienlaicīgumu,” saka Dzudzilo. “Par laika izplešanos uz abām pusēm, ietiecoties vienlīdz dziļi nākotnē un pagātnē. Par visa vienotību un cilvēku kā mūžīgo ceļotāju, kurš meklē apskaidrību, ietverot gaidīšanu kā nozīmīgu ceļa sastāvdaļu.”

Laikmetīgās kameroperas pamatā ir Krista Auznieka Lielo mūzikas balvu ieguvusī kompozīcija “Uguns un Roze”, kas ir daļa no “Tagadne (Time Present)”, taču jaunā iestudējuma kulminācija ir Auznieka jaundarbs “Ir Viens”, kuru pirmatskaņo kamerorķestris “Sinfonietta Rīga” diriģenta Normunda Šnē vadībā.

Dzudzilo pāra un Krista Auznieka kopdarbs top sadarbībā ar kustību mākslinieci Elīnu Gediņu un performatoriem – Rūdolfu Gediņu un Ģirtu Bisenieku, kā arī gaismu mākslinieku Oskaru Pauliņu un video operatoru Tomu Zeļģi.

Jauniestudējums “Tagadne (Time Present)” top laikmetīgu skatuves mākslas notikumu sērijas “Pārmija” ietvaros sadarbībā ar kultūrvietu “Hanzas Perons”. “Tagadne” izrādes ir “Pārmijas” turpinājums. Sērija tika uzsākta pērnā gada pavasarī sadarbībā ar Starptautiskā Jaunā teātra festivāla “Homo Novus” izziņotajām izrādēm un rudenī ar teātra apvienības “Kvadrifrons” radīto skatuves darbu “Vecmāmiņu valsts”. Jaundarbs “Tagadne (Time Present)” tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “Muzikālā teātra žanra attīstīšana” un Vitas Libertes dibinātā fonda “VV Foundation” atbalstu.

Laikmetīgā opera “Tagadne (Time Present)” kultūrvietā “Hanzas Perons” būs skatāma tikai divas dienas – 14. un 15. augustā plkst. 19.00. Biļetes iegādājamas interneta vietnē bilesuparadize.lv.

Pasākumus būs ļauts apmeklēt skatītājiem, kuri ir vakcinēti pret Covid-19 vai šo slimību pārslimojuši pēdējā pusgada laikā un kuri varēs uzrādīt izdrukātu vai viedierīcē saglabātu Covid-19 sertifikātu.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.11958003sec.