«Sinfonietta Rīga» izsludina 16. koncertsezonas programmu

Valsts kamerorķestris Sinfonietta Rīga izsludina 16. koncertsezonas pirmā pusgada programmu, aicinot klausītājus uz tikšanos ar spožiem ārvalstu solistiem un ievērojamiem diriģentiem. Ludvigs van Bēthovens, Jozefs Haidns, Francis Šūberts, Pēteris Vasks un Krists Auznieks – šie un daudzu citu redzamu skaņu mākslas meistaru vārdi veidos daudzveidīgu ceļojumu cauri muzikālajiem stiliem un laikmetiem. Saviem uzticīgākajiem klausītājiem orķestris piedāvā iespēju iegādāties īpaši izdevīgo piecu koncertu abonementu. Visi Sinfonietta Rīga abonementa koncerti norisināsies Lielajā ģildē.

Kā jau ierasts Sezonas atklāšanas koncertā 18. septembrī pie diriģenta pults stāsies orķestra mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē. Programmā pārstāvēti divi Vīnes Klasicisma skolas pārstāvji – Ludvigs van Bēthovens ar hrestomātisko Pirmo klavierkoncertu un Jozefs Haidns ar izsmalcināto 28. simfoniju. Koncerta viesis - Londonā dzīvojošais izcilais krievu pianists Jevgeņijs Sudbins. Pasaules pirmatskaņojumu koncertvakarā piedzīvos latviešu komponistes Agnetes Krilovas Otrā simfonija “Uz jauno pasauli”.

Klausītāju iecienītā Rudens Kamermūzikas festivāla noslēguma koncertā uz Lielās ģildes skatuves 9. oktobrī vēlreiz tiksimies ar Brēmenes Vācu kamerfilharmonijas orķestra koncertmeistaru, vijolnieku Florianu Dondereru (Florian Donderer). Koncertā “Haidna uvertīra un Šūberta 4. simfonija” atzītais mūziķis orķestra priekšā stāsies solista un atskaņojuma vadītāja ampluā. Koncertā baudīsim Esterhāzi pils kapelmeistara Jozefa Haidna graciozo uvertīru no operas “Neapdzīvotā sala” (“L’isola Disabitata”), bet piesātinātu melodisko krāsu mirdzumu piedzīvosim romantisma laikmetka dziesminieka Franča Šūberta Ceturtajā (“Traģiskajā”) simfonijā.

Pārsteidzoši krāšņa un neparasta solās būt igauņu maestro Olari Eltsa sastādītā un Skotijai veltītā koncertprogramma “Mendelszona simfonijas un skotu dūdas” 12. novembrī. Sinfonietta Rīga ar Olari Eltsu pie diriģentas pults atskaņos mūsdienu skotu komponistes Tea Masgreivas cikla “Gadalaiki” fragmentus un divas vācu romantisma laikmeta ģēnija Fēliksa Mendelszona simfonijas - Pirmo un Trešo (“Skotu”). Impozants un latviešu klausītājam neierasts būs Pītera Maksvela Deivisa opuss dūdām un orķestrim “Kāzas Orkneju salās, ar saullēktu” atskaņojums, piedāvājot akadēmisku skaņurakstu un autentiskus etnomūzikas elementus. Solista godā - viens no redzamākajiem skotu koncertdūdiniekiem Roberts Džordans.

Kā parāds klausītājiem no iepriekšējās sezonas Sinfonietta Rīga 16. koncertsezonas programmā iekļauti divi klausītāju īpaši gaidīti notikumi. 3. decembrī koncertprogrammā “Bēthovens, Vasks un Auznieka koncerts elektriskajai ģitārai” pirmatskaņojumu beidzot piedzīvos Krista Auznieka koncerts elektriskajai ģitārai un kamerorķestrim “Apvārsnis kamolā”, kurā kā jau iepriekš gaidīts, ģitāras solo atskaņos filigrānā korejiešu izcelsmes amerikāņu ģitāras virtuoze Dži Dži (Jiji). Šajā vakarā dzirdēsim arī Pētera Vaska 2002. gadā komponēto opusu “Musica Appassionata” un Ludviga van Bēthovena Lielo fūgu.

Savukārt festivāla “Eiropas Ziemassvētki” ietvaros uz Lielās ģildes skatuves ievērojamā igauņu maestro Tenu Kaljustes (Tõnu Kaljuste) vadībā pulcēsies īpaši kupls mūziķu pulks - Valsts akadēmiskais koris “Latvija”, kamerorķestris Sinfonietta Rīga un izcili solisti - Jena Čoi (soprāns), Helēne Lepalāna (mecosoprāns), Lotārs Odīniuss (tenors) un Lisandro Abadī (bassbaritons). Mūziķu sniegumā Rīgas publikai tiks dāvāts viens no vērienīgākajiem pērnā gada jubilāra Ludviga van Bēthovena opusiem – “Svinīgā Mesa” (“Missa Solemnis”).

Koncertu apmeklētājiem tiek piedāvāta iespēja iegādāties biļetes gan uz katru notikumu atsevišķi, gan savā īpašumā iegūt īpaši izdevīgo piecu koncertu abenementu, kas tirdzniecībā “Biļešu paradīzes” kasēs un interneta veikalā pieejams vien līdz orķestra sezonas atklāšanas koncertam 18. septembrī.

Koncertu rīkotājs VSIA “Latvijas Koncerti” lūdz arī ņemt vērā, ka 2020. gada 24. aprīlī izsludinātais koncerts “Mocarta “Mazā nakts mūzika” un Haidna vijolkoncerts” ir pārcelts uz š.g. 25. septembri. Klausītāji, kas uz šo programmu iegādājušies biļetes un abonementus, var tos izmantot koncerta apmeklējumam bez pārreģistrācijas. Tāpat kā visus citus Sinfonietta Rīga 16. sezonas koncertus, arī 25. septembra koncertu būs iespējams apmeklēt uzrādot sadarbspējīgu Covid - 19 vakcinācijas sertifikātu vai Covid - 19 pārslimošanas sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu (informācija attiecas arī uz visa vecuma bērniem). Personas, kuras nevarēs uzrādīt augšminēto sertifikātu, iepriekš iegādātās biļetes varēs nodot “Biļešu paradīzes” kasēs līdz š.g. 6. septembrim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60602021sec.