«Rīgas Mežu» Tīreļu mežniecībā izvēlētas galvaspilsētas Ziemassvētku egles

2021. gada 22. novembrī Rīgas mērs Mārtiņš Staķis un pašvaldības uzņēmuma “Rīgas Meži” valdes priekšsēdētāja Anita Skudra uzņēmuma Tīreļu mežniecībā izraudzījās trīs galvenās pilsētas Ziemassvētku egles. Centrālā egle atradīsies Doma laukumā un vēl divas – Rātslaukumā un 11.novembra krastmalā.

Izraugoties zaļās rotas, Rīgas mērs Mārtiņš Staķis uzsvēra, ka pašvaldība rūpējas, lai pilsētā būtu svētku sajūta, lai pilsēta būtu izgreznota – arī Patriotu nedēļā un pirms Ziemassvētkiem – Adventa laikā: “Tādēļ šodien izvēlējāmies Rīgas trīs galvenās egles, kuras rotās pilsētas sirdi – Doma laukumu, Rātslaukumu un 11.novembra krastmalu. Turklāt šis ir otrais gads, kopš iedibināta tradīcija – līdz ar galvenajām eglēm, izvēlamies arī 16 eglītes pilsētas apkaimēm. Svētku sajūtai jābūt gan pilsētas centrā, gan tur, kur cilvēki dzīvo un atpūšas – pie rīdzinieku mājvietām. Līdz ar šo sākam Ziemassvētku gaidīšanas laiku!” M.Staķis uzsvēra, ka Rīgai ir skaisti meži un pateicās uzņēmumam “Rīgas Meži” par svētku rotām!

Galvaspilsētas mērs egles izvēlējās kopā ar bērnu vokālās studijas “Knīpas un Knauķi” dziedātājiem, kuri eglēm deva skaistus sieviešu vārdus: Rota, Teika un Smaida.

Savukārt “Rīgas Mežu” valdes priekšsēdētaja Anita Skudra iepazīstināja ar Doma laukuma galvenās Egles stāstu – vēstuli no Egles: “Es esmu Rīgas Egle – 2021. Esmu uzvarējusi konkursā, kurā startēja tūkstošiem egļu no Gaujas, Daugavas, Katrīnas un Tīreļu mežniecībām. Bet jau 14. gadu es ar savu eleganci pierādīju, ka tieši no Tīreļiem, kur zeme brangāka un saules stari spožāki, nāk cēlākās “Rīgas Mežu” egles!

Vairākus gadu desmitus esmu slēpusi savu skaistumu “Rīgas Mežu” lielākajā – Tīreļu mežniecībā. Tiesa gan, egles te nav valdošie koki. Mēs – egles Tīreļos ierindojamies trešajā vietā, aiz priedēm un bērziem. Bet ne bērzus, ne arī priedes neved uz Rīgu un neuzstāda pilsētas galvenajos laukumos. Tikai mums – eglēm, ir tas gods un atbildība!

Nedaudz par mani – esmu dāma pašos labākajos plaukuma gados – man ir ap 30. Esmu smuidra un šmauga – līdz galotnei apmēram 15 metru, bet lejasdaļā skuju tērpa apkārtmērs – ap 20 metriem.

Tīreļu mežu vīri zina stāstīt, ka esmu “pasaulē nākusi” dabīgā ceļā – pati iesējusies un augusi brīvā vaļā, kā dižena un ražena meža meita. Savas dzīves 30 gadu laikā esmu saņēmusi apmēram 21 metru nokrišņus. Šis daudzums pārsniedz manu augumu, tādēļ manas saknes ir dziļas un spēcīgas. Saule mani apspīdējusi vairāk nekā 55 000 stundas, bet tagad raudzīšu galvaspilsētas gaismas un spožumu!

Galotni noliecu, pieminot savus senčus, kuri noraudzījušies un ar asarām skujās jutuši līdzi latviešu strēlnieku cīņām – Ziemassvētku kaujās 1. pasaules kara laikā. Pavisam netālu no šīs vietas atrodamas nu jau aizaugušās kara tranšeju pēdas.

Esmu izcila māte, kas rūpējas, lai no čiekuru sēklām rastos nākamās egles un egļu stāsti.

Iesākumā varbūt vēl ne, bet jau manos brieduma gados, uz mani aci sāka mest Tīreļu mežzinis – Greidāna kungs. Jo ticiet man, viņš un viņa vīri zina, kas ir īsts lietas koks! Un tieši tad sākās mana īpašā aprūpe. Es tiku lolota un sargāta no egļu skuju sarkanās rūsas, adatu ēdāja un zirnekļu ērces.

Ziemassvētkos visiem novēlu: lai prieks ir sirdīs, lai visapkārt starp mīlestība, lai veselība un lai mums visiem skaists nākamais gads!”

Rīgas galvenās egles ir aptuveni 15 metrus garas un to vecums –  30 - 40 gadi.

Pēc egļu izraudzīšanās Tīreļu mežniecības mežzinis Andris Greidāns aicināja uz jauno eglīšu stādīšanu, jo “ ja no meža kaut kas tiek iznests, tad mežam ir jādod atpakaļ!”. Tīreļu mežniecībā tika iestādītas apmēram 50 jaunās eglītes, kuras izaudzētas “Rīgas Mežu” kokaudzētavā “Norupe”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53838491sec.