Erasmus+ gaismas koks no 9. līdz 12. decembrim izgaismos Rīgu

Aicinot iedzīvotājus izmantot Eiropas Savienības (ES) Erasmus+ programmas sniegtās iespējas, Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) dāvā rīdziniekiem un galvaspilsētas viesiem īpašu gaismas un skaņas instalāciju “Erasmus+ gaismas koks”, kas no 9. līdz 12. decembrim tumšajās vakara stundās no plkst. 17.00 līdz 20.00 būs apskatāma pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Mūkusalas ielā 3.

7 metrus augstā un 10 metrus platā Erasmus+ gaismas un skaņas instalācija simbolizē savstarpējās sadarbības, pieredzes un zināšanu apmaiņas nozīmi cilvēka  nepārtrauktās pilnveidošanās ceļā. Instalācijas mākslinieciskajā aprakstā teikts: “Katrā gaismas koka zarā staro jaunas zināšanas un iespējas, kas pieejamas visas dzīves garumā. Mūžam augošajā vainagā savijas valodas un prasmes, tautas un kultūras, pieredze un izaugsme. Tā veidojas un nostiprinās kopīgas vērtības, kas sakņojas starptautiskās sadarbības idejā. Mobilitāte, iekļaušana un katra spējām un interesēm piemēroti izaicinājumi veido sabiedrību sazarotāku un daudzpusīgāku, lai ikvienā no mums mājotu drosme mesties piedzīvojumā, ko sauc par nākotni.”

Projekta idejas autori un realizētāji ir Story Hub, Those Guys Lighting, Ingus Josts, Pēteris Pāss, Marija Linarte un Āris Matesovičs.

Šogad gaismas festivāls “Staro Rīga” nenotiek ierastajā formātā, bet ar gaismas objektiem papildina pilsētvides noformējumu Rīgas apkaimēs. VIAA aicina iedzīvotājus instalācijas tuvumā ievērot distancēšanos, lietot sejas aizsargmaskas un, lielas pulcēšanās gadījumā, izklīst. Cilvēku plūsmu pie gaismas objekta kontrolēs apsardze, un epidemioloģisko risku gadījumā apgaismojums tajā var tikt īslaicīgi vai ilglaicīgi izslēgts.

Šogad uzsākta jaunā ES izglītības, mācību, jaunatnes un sporta programmas Erasmus+ perioda 2021 – 2027 īstenošana, kurā ikvienam, kurš iesaistīts izglītības procesos, ir iespēja pilnveidoties un gūt jaunas zināšanas un pieredzi, sadarbojoties ar organizācijām citās programmas valstīs un tās partnervalstīs. Vairāk par programmu var uzzināt Erasmus+ mājaslapā.

Izglītības un zinātnes ministrija ir atbildīgā ministrija par Eiropas Savienības Erasmus+ programmas īstenošanu Latvijā, savukārt Valsts izglītības attīstības aģentūra un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra nodrošina Erasmus+ programmas ieviešanu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39587808sec.