Slovāku mākslinieku rotu izstāde «Dialogi ar pagātni» muzejā «Rīgas Jūgendstila centrs»

Muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs” sadarbībā ar Slovākijas Republikas vēstniecību aicina uz slovāku mākslinieku Janas Mahatovas un Pētera Mahata rotu izstādi “Dialogi ar pagātni”. Dabas un vēstures motīvu iedvesmotās mūsdienīgās rotaslietas eksponētas jau vairākās Eiropas valstīs, bet Latvijā ˗ pirmo reizi.

Jana Mahatova (dz. 1972. g.) ir viena no pirmajām slovāku māksliniecēm, kas beigusi juvelieru studijas Bratislavas Mākslas un dizaina akadēmijā, mācoties pie mākslinieka, juveliera Antona Cepkas un Karola Veislehnera. Daiļradē J. Mahatova iedvesmojas no sava dzīvesstāsta un vēsturiskās pieredzes, tādejādi radot daudzslāņainus, vizuāli un informatīvi bagātus  mākslas darbus. Tie var būt  izstrādāti medaljonu veidā laminētā fotogrāfijā vai grebtās sudraba loksnēs. Vēl viena tēma, kam viņa ik pa laikam pievēršas, ir saistīta ar vēstījumu, ko sniedz vecas pastkartes un avīzes. Tas redzams mākslinieces jaunāko darbu sērijās.

Pēteris Mahats (dz. 1971. g.) rotas veido kā mazas skulptūras, balstoties uz reljefa, plastiska veidojuma un kuba principiem. Viņa rotaslietās atspoguļojas smalka juveliera un tēlniecības metožu saspēle. Daudzus gadus mākslinieks strādājis galvenokārt ar sudrabu. Taču šobrīd liela loma viņa darbos ir sintētiskajiem materiāliem, kas ļauj veikt sarežģītus eksperimentus, izmantojot jaunākās tehnoloģijas.

Abu mākslinieku veikums augstu novērtēts, viņi ir Slovākijas prestižākās balvas “Kristalove Kridlo” laureāti kategorijā “Daiļrade” 2020. gadā.

Izstāde muzejā apskatāma no 2022. gada 20. janvāra līdz 27. februārim katru dienu, izņemot pirmdienas, no plkst. 10.00 līdz 18.00. Ieeja muzejā, uzrādot COVID 19 sertifikātu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
Latvija 17 EUR
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50651908sec.