Iepazīt Eiropas pilsētas un kultūru ar filmām

Ceļo ar filmām un Splendid Palace - iepazīsti Eiropas pilsētas, to kultūru, kā arī atklāj kino noslēpumus. Kultūrizglītojošā kinoprojekta Ceļo ar filmām koncepts ir līdzīgs aizraujošai spēlei, kas 10.02. - 02.06.2022. piedāvā skatīties jautras un tajā pat laikā nopietnas Eiropas filmas.

Projekts Ceļo ar filmām ar vienotu kino filmu izlasi vienlaicīgi norisināsies divās valstīs, trīs pilsētās un trīs dažādos kinoteātros - Kauņā kino centrā Romuva, Viļņā kinoteātrī Pasaka un Rīgā kinoteātrī Splendid Palace.

Projekta kino programma ir veidota, domājot par “Z Paaudzi”, kurai vārds “kino” pārsvarā nozīmē izklaidi un aizraujošu, izglītojošu piedzīvojumu. Eiropas kino piedāvā pasaules daudzveidības atspulgu un piedzīvojumu vienlaicīgi. Lūkojoties caur dažādo nacionalitāšu prizmu, skatītājam būs iespēja izprast cilvēka iekšējo pasauli, kas runā visās iespējamās valodās.

Kopumā projekts piedāvā izbaudīt astoņas filmas, kur ar filmu varoņiem notiek apbrīnojami, romantiski, reizēm arī sāpīgi piedzīvojumi, ar kuriem parasti sevi identificē mūsdienu jaunieši.

Izrietot no filmā redzētā, skatītājiem un projekta mērķauditorijai būs iespēja ļauties radošām izpausmēm ar savas paaudzes autoritātēm mākslā un dzīvē.

Starptautisko kino programmu, kuru veido astoņas filmas,  papildinās nelielas lekcijas un radošās aktivitātes, audiovizuālas faktu un attēlu mīklas, ekskursijas, kas paplašinās filmas ierosināto tēmu par ekoloģiju, mīlestību, modi, vēsturi, filozofiju, nevairoties no sensitīviem jautājumiem, kas skar personības identitāti.

Kino notikumus paspilgtinās digitālā spēle, kas jauniešiem sniegs  iespēju izklaidēties un izglītoties vienlaicīgi. Jebkurš Ceļo ar filmām seansa apmeklētājs, lejupielādējot aplikāciju un izpildot ar filmu sasaistītos uzdevumus, iegūs punktus.

Visvērīgākais kino skatītājs, kurš būs sakrājis visvairāk punktus, projekta beigās iegūs īpašu balvu – Privātu kino seansu kinoteātrī Splendid Palace.

Programmā:

1.    Ceļo ar filmām tiks atklāts 10. februārī plkst. 18.30 ar režisora Ž.P. Ženē (Jean-Pierre Jeunet) burvīgo filmu Amēlija (Amélie, 2001). Pēc filmas aicinām uzkavēties un izbaudīt tikšanos ar piedzīvojuma un tūrisma kompāniju POSTNOS, kas dalīsies pieredzē un padomos par to, kā izveidot un radīt neaizmirstamus un interesantus piedzīvojumus, līdzīgi kā to darīja filmas galvenā varone Amēlija, kā arī aicinās vienu šādu piedzīvojumu izbaudīt uz savas ādas.

2.    23. februārī plkst. 18:30 režisora F.Čenga filma Diors un es (Dior et moi, 2014).

3.    9. martā plkst. 18:30 rumāņu režisora K. Mungiu arthouse filma ar drāmas un trillera elementiem  4 mēneši, 3 nedēļas un 2 dienas (4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, 2007).

4.    31. martā plkst. 18:30 režisores G. Žickītes dokumentālais trilleris Lēciens ( Suolis, 2021).

5.    14. aprīlī plkst. 18:30 vācu režisora T. Tikvera trilleris Skrien, Lola, skrien ( Run Lola Run, 1998).

6.     28. aprīlī plkst. 18:30 režisora F. V. Mūrnava Nosferatu, šausmu simfonija (Nosferatu, eine Symphonie des Grauens, 1922).

7.     19. maijā plkst. 18:30 režisoru Ļ. Stefanova un T. Kotevskas dokumentālā filma Medus zeme (Honeyland, 2019).

8.     2. jūnijā plkst. 18:30 režisora K.Louča drāma Kess (KES, 1969).

Īpaši šim projektam ir izveidota DIGITĀLA SPĒLE.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 18.04.2024 Jaunmoku pils aicina uz Putnu dienu Tukuma TIC
Jaunmoku pils aicina skolēnus uz ikgadējo Putnu dienu 18.aprīlī. No pulksten 10:00 dabas izzinātājiem būs iespēja vērot putnus pils parkā, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55110312sec.