Rimi Rīgas maratons šogad veltīts Ukrainai

Ar saukli “Kopā!” Rimi Rīgas maratons šogad tiks veltīts Ukrainai, 15. maijā dalībniekus no visas pasaules vienojot skrējienā Ukrainas atbalstam. Nozīmīgajā tautas sporta notikumā, kas pulcēs kuplāko skrējēju skaitu kopš pandēmijas, piedalīsies vairāk nekā desmit tūkstoši dalībnieku no Latvijas, Baltijas un citām pasaules valstīm. Solidarizējoties ar Ukrainu, Rimi Rīgas maratona laikā 11. novembra krastmalā un pie Brīvības pieminekļa koncertēs tautā iemīļoti Latvijas un Ukrainas mūziķi un kori, bet ienākumi no masveidīgākās 6 km distances, kas šogad simboliski ietērpsies Ukrainas krāsās, tiks novirzīti Ukrainas atbalstam. Organizatori parūpējušies, lai visiem ukraiņu tautības skrējējiem dalība 6 km distancē būtu bez maksas, savukārt ukraiņu bērniem dalība pasākumā, neatkarīgi no izvēlētās distances, būs pilnībā par brīvu.

Maratons maijā būs arī pirmais nozīmīgais solis pretī Pasaules čempionātam skriešanā, kas 2023. gadā norisināsies Rīgā. Organizatori parūpējušies, lai pusmaratona, maratona un “DPD jūdzes” distanču dalībnieki jau šogad tiktu pie ekskluzīvas iespējas savas distances skriet speciāli Pasaules čempionātam Rīgā veidotajās trasēs.

Visbeidzot, sadarbībā ar Neste organizatori uzsākuši darbu pie ilgtspējas programmas “Run for Future by Neste”, kuras ietvaros Rimi Rīgas maratons tuvāko gadu laikā iniciēs virkni inovāciju Baltijas lielākā tautas sporta notikuma ilgtspējas veicināšanā.

Rimi Rīgas maratons šogad pirmoreiz kopš 2019. gada atgriezīsies tradicionālajos maija norises datumos, pulcējot vairāk nekā desmit tūkstošus dalībnieku no vismaz 57 pasaules valstīm.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis: “Rīgai nozīmīgs ir fakts, ka arī lielākie pilsētas notikumi demonstrē nepārprotamu atbalsta pozīciju Ukrainai. Īpaši svarīgi, ka maratons šogad būs pasākums, kas veicina sabiedrības integrāciju un Ukrainas bēgļu iekļaušanu mūsu sabiedrībā, jo plānots īpaši aicināt piedalīties patvēruma meklētāju bērnus, kuriem būs nodrošināta arī bezmaksas piedalīšanās. Rimi Rīgas maratons vēsturiski bijis spilgta Rīgas vizītkarte, augstākā līmeņa sporta, veselīga dzīvesveida un maraton-tūrisma notikums. Rīgā skriet aicināti skriešanas mīļotāji no visas pasaules, izņemot agresorvalstis Krieviju un Baltkrieviju.”

“Lai arī Krievijas kara Ukrainā laikā par tautas sportu domāt šķiet neiespējami, esam nolēmuši nestāvēt malā un skriet, 2022. gada Rimi Rīgas maratonu veltot mūsu draugiem Ukrainā. Solidarizējoties ar Ukrainu, maratona laikā pilsētā koncertēs iemīļoti Latvijas un Ukrainas mūziķi, bet ienākumi no masveidīgākās 6 km distances, kas šogad simboliski tiks ietērpta Ukrainas krāsās, tiks novirzīti Ukrainas atbalstam. Ceram, ka ukraiņiem, kuriem Rīga bija kļuvusi par vienu no populārākajiem maraton-tūrisma galamērķiem, un mums visiem šī gada kopā būšanas maratons būs kaut neliels neliels uzmundrinājums cīņā pret Krievijas agresiju”, komentē Aigars Nords, Rimi Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs.

Rimi valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais: “Aicinām visus korporatīvās vides līderus nestāvēt malā un ņemt dalību šī gada Rimi Rīgas kopā būšanas maratonā Ukrainas atbalstam. 2022. gada Rimi Rīgas maratonā esam jau paspējuši iesaistīt rekordlielu Rimi darbinieku skaitu un plānojam, ka pasākumā maijā būsim viena no lielākajām dalībnieku komandām.”

Jaunās 2022. gada trases – pirmais solis ceļā uz pasaules čempionātu Rīgā
Lai arī Rimi Rīgas maratona atgriešanos starptautiskajā sportiskajā apritē pēc pandēmijas aizēno karš, Rimi Rīgas maratons tieši šogad sper platu soli pretī unikālam notikumam - Pasaules čempionātam skriešanā, kura rīkošanas tiesības sīvā konkurencē izcīnītas dažādu pasaules lielpilsētu konkurencē.

Visu distanču dalībniekiem šogad maijā tiks piedāvātas jaunas starptautiski sertificētas trases, tomēr īpašas privilēģijas tiks pusmaratona, maratona un “DPD jūdzes” distances dalībniekiem. Organizatori parūpējušies, lai jau šogad visas minētās distances jebkurš interesents varēs skriet Pasaules čempionātam speciāli veidotajās trasēs.

Jaunā pusmaratona trase apzināti iecerēta, lai parādītu Rīgu visā tās krāšņumā, vienā aplī iekļaujot gan Akmens un Vanšu tiltus, gan Pārdaugavas un Dzegužkalna šarmu, gan Vecrīgas panorāmu, Klusā centra graciozitāti, Brīvības pieminekli un bulvāri, kā arī jaunos Rīgas vaibstus Skanstes ielas rajonā.

Pasaules čempionāta trases Rimi Rīgas maratona dalībniekiem veidotas sadarbojoties ar Morisu Vintermanu, vienu no vadošajiem trašu mērniekiem pasaulē, kas iesaistījies gan Eliuda Kipčoges “Breaking2” projekta, gan Dohas pasaules čempionāta, gan citu nozīmīgu pasaules sacensību trašu veidošanā.

15. maijā visas distances startēs un finišēs 11. novembra krastmalā, savukārt “DPD jūdze” ar startu un finišu Brīvības pieminekļa pakājē ievadīs Bērnu dienu 14. maijā. Bērnu dienā, kuras reģistrācija tikko atklāta, līdzīgi kā pērn mazajiem ziķeriem piedāvās 200 un 400 metru trasītes, bet paši mazākie sacentīsies “Happy mazuļu” trasītē.

“Run for Future by Neste” ilgtspējas programma
“Šajā izaicinošajā laikā daudz domājam un runājam par to, kas patiešām svarīgi. Atbalsts, empātija un būšana kopā šķiet iegūst jaunu nozīmi. Tostarp ilgtspēja un enerģētiskā neatkarība. Mēs Neste, viens no ilgtspējīgākiem zīmoliem pasaulē, kopīgi ar Rimi Rīgas maratonu šogad uzsākam nozīmīgu ilgtspējas programmu “Run for Future by Neste”. Tās mērķis ir padarīt Baltijas lielāko tautas sporta notikumu arīdzan par ilgtspējīgāko. Projekta ietvaros tuvāko gadu laikā iniciēsim virkni inovāciju, pētīsim maratona vides ietekmes aspektus, noteiksim maratona atstāto oglekļa pēdu un pamazām ieviesīsim jauninājumus visā maratona organizācijas procesā. Jau šogad nāksim klajā ar jauninājumiem, kas maratonu padarīs par vienu no vadošajiem notikumiem ilgtspējas iniciatīvu ieviešanā”, norāda Armands Beiziķis, Neste Latvija valdes priekšsēdētājs.

Maratona solidaritātes programma
Rimi Rīgas maratona programma, kas veidota solidarizējoties ar Ukrainu, būs pieejama ne tikai pasākuma dalībniekiem, bet ikvienam rīdziniekam vai pilsētas viesim. 11. novembra krastmalā jeb Rimi Rīgas maratona starta un finiša zonā, kā arī pie Brīvības pieminekļa uzstāsies tautā iemīļoti mūziķi un kori no Latvijas un Ukrainas, atskaņojot plaši pazīstamas melodijas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60052419sec.