«Deniss Pashkevich Quartet» džeza balāžu programmā «Melodija» uzstāsies «ATTA CENTRE»

14.aprīlī ATTA CENTRE uzstāsies viens no Baltijas vadošajiem džeza mūziķiem - saksofonists, flautists, komponists, producents un skolotājs mūsdienu improvizācijas un džeza mūzikā DENISS PAŠKEVIČS.

2021.gada nogalē leģendārajā Rīgas skaņu ierakstu studijā, kas no pagājušā gadsimta sešdesmitajiem līdz deviņdesmitajiem gadiem zināma kā ierakstu studija, kurā tapuši daudzi nozīmīgi ierakstu izdevniecības "Melodija" albumi, tapa jauns ieraksts.

Šajā ierakstu studijā Deniss Pashkevich Quartet, kurā apvienojušies vieni no vadošajiem Latvijas džeza mūziķiem - saksofonists Deniss Paškevičs, pianists Kristaps Vanadziņš, basists Andris Grunte un bundzinieks Rūdolfs Dankfelds, ierakstīja džeza balāžu programmu, kura īpašā koncertā tiks atskaņota ATTA CENTRE, Rīgā.

Deniss Paškevičs ir viens no Baltijas vadošajiem džeza mūziķiem - saksofonists, flautists, komponists, producents un skolotājs mūsdienu improvizācijas un džeza mūzikā. Deniss Pashkevich ir viens no retajiem Baltijas reģiona māksliniekiem, kurš iekļauts Eiropas Džeza ģimenes kokā, kur minēts kā sava, unikāla stila pamatlicējs Latvijā. Savas līdzšinējās karjeras laikā viņš guvis jau nozīmīgu starptautisku atzinību, kļūstot par piecu saksofonzīmolu oficiālo mākslinieku un šobrīd pārstāvot četrus no tiem.

Deniss piedalījies vairāk nekā 50 albumu ierakstos. Albums "Variations", kas ierakstīts kopā ar leģendāriem mūziķiem - Vyacheslav Ganelin un Arkady Gotesman, saņēmis 4 zvaigžu vērtējumu pasaules prestižākajiem džeza žurnālā "Downbeat" un iekļauts 2019. gada labāko albumu topā" 2019: The Year’s Top-Rated Albums" līdz ar to Deniss Pashkevich kļuvis par pirmo latviešu džeza mūziķi, kura mūzika novērtēta "Downbeat" izdevumā" Jaunākais albums "Asta In Madrid" veikts kopā ar dāņu mūziķiem un izdots vinila formātā Riga Room Records izdevniecībā. Abi albumi - "Variations" un "Asta Madrid" nominēti Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai "Zelta mikrofons" kā labākie džeza albumi Latvijā 2019. gadā.

Viņa pēdējais solo projekta TEN KA albums "sonic geometry: structures, patterns and forms" (Jersika Records, 2021) saņēmis četru zvaigžu recenziju vienā no populārākajiem džeza mūzikas portāliem allaboutjazz.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76597619sec.