Rīgā atklāj jauno dizaineru veidotu soliņu ar koku sakņu aizsargu

Risinot ērtu soliņu trūkumu Rīgas pilsētvidē, 10. maijā apvienība “Pilsēta cilvēkiem” sadarbībā ar Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolu un citiem atbalstītājiem Tērbatas ielas sākumā pie “Saktas” atklāja jaunu īpaša dizaina soliņu: tas papildināts ar galdiņu jeb leti, kas vienlaikus aizsargā koku stumbrus.

Jaunā soliņa atklāšana noslēdza pirmo kopīgo “Pilsēta cilvēkiem” un Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas projektu, novietojot soliņu vietā, kur oktobrī “Pilsēta cilvēkiem” un “Labie koki” aktīvisti iestādīja divus koku dižstādus.

“Mēs vēlamies veidot pieejamu pilsētvidi, kurā ir patīkami uzturēties jebkura vecuma rīdziniekiem. Soliņu Rīgā ļoti trūkst, tie lielākoties atrodami vien parkos, bet mēs vēlamies, lai ikvienam būtu iespēja arī savās ikdienas gaitās uz brīdi piesēst un atpūsties. Soliņa projekts dabiski turpina koku stādīšanas projektu, dāvājot mūsu pilsētai vēl vienu labiekārtotu, zaļu un ilgtspējīgu stūrīti. Sadarbība ar topošajiem māksliniekiem ir bijusi patiešām iepriecinoša, tāpēc plānojam to turpināt, veidojot arī velonovietnes, kurām jau ir izstrādāts elegants dizains,” stāsta apvienības “Pilsēta cilvēkiem” valdes priekšsēdētājs Kārlis Krēķis.

Soliņa dizaina autors ir Rīgas Dizaina un Mākslas vidusskolas audzēknis Ralfs Kolveits (pedagogs Uģis Gailis), kurš ieguvis gan augsto 2. vietu Facebook balsojumā, gan “Pilsēta cilvēkiem” žūrijas augstāko novērtējumu. Uz soliņa iestrādāti arī daudzo projekta partneru nosaukumi.

“Mēs esam par ērtu un patīkamu pilsētvidi, kurā labi jūtas visi pilsētnieki – lieli un mazi, jauni un veci, laiski un nevaļīgi, divkājaini un četrkājaini. “Narvesen” atbalsta un iesaistās dažādās pilsētvides labiekārtošanas aktivitātēs, jo kuram gan vēl labāk nekā pašiem pilsētniekiem, pie kuriem piederam arī mēs, ir redzams, kas patiešām vajadzīgs laimīgai dzīvei pilsētā!” pauž projekta atbalstītāja “Narvesen Baltija” valdes priekšsēdētāja Dace Dovidena.

Koku un labiekārtojuma projekts tapis, pateicoties “Labie koki”, “Baumschule Lorenz von Ehren”, “Treebuilders”, “Mežpils Alus”, Latvijas Ainavu arhitektu asociācijai, SIA “Alejas projekti”, SIA “Zilber”, “Brikers”, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolai, “ALPS ainavu darbnīcai”, “Narvesen”, RDMV programmu “Metāla izstrādājumu dizains” un “Scandiweb”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38231707sec.