25. maijā Rīgā svinīgi atklās Austrumeiropā lielāko alus festivālu «LatviaBeerfest»

Pēc divu gadu pārtraukuma no 2022.gada 25. līdz 29. maijam Rīgā Vērmanes dārzā notiks 10. LatviaBeerfest, kas ir Austrumeiropā lielākais alus festivāls un ievadīs 2022. gada Eiropas alus festivālu sezonu! Festivālā lielo alus svētku mucu šogad sarūpējusi Valmiermuižas alus darītava. Festivāla svinīgā atklāšana ar svētku mucas spundes izsišana notiks 25. maijā plkst. 15.00 Vērmanes dārzā Rīgā.

“Valmiermuižas alus ir pagodināts svinīgi atklāt desmito apaļās jubilejas festivālu. Esam piedalījušies visos LatviaBeerfest, jo ir iespēja Latvijas mazajām alus darītavām iepazīstināt plašu alus baudītāju loku ar jaunām garšām. Kopš pirmā festivāla 2011. gadā mazo alus darītavu skaits Latvijā ir trīskāršojies, nostiprinot alus kā Latvijas nacionālā dzēriena statusu, un Rīgu kā gastronomijas tūrisma galvaspilsētu,” uzsver Aigars Ruņģis, Valmiermuižas alus darītavas saimnieks.

Festivāla svinīgajā atklāšanā un simboliskā svētku alus mucas spundes izsišanā piedalīsies festivāla idejas autors Andrejs Šikors, Valmiermuižas alus darītavas saimnieks Aigars Ruņģis un pavārs Mārtiņš Sirmais. Muzikāli festivāla atklāšanu ieskandinās mūziķi Katrīna Dimanta un Rolands Zelčs ar tautasdziesmām par alu.

“LatviaBeerfest Rīgas sirdī - Vērmanes dārzā cer atkal pulcēt tūkstošiem alus kultūras cienītāju un baudītāju no visas Latvijas un ārvalstīm, lai ar latviskām garšām, enerģiskiem mūzikas ritmiem un kopā būšanas prieku atklātu vasaras sezonu! Festivālā piedalīsies vairāk nekā 27 alus darītāji, tirgotāji un ēdinātāji, tai skaitā būs “craft” alus telts ar ukraiņu piedāvājumu, kā arī beļģu telts ar vairāku darītavu piedāvājumu. Piecu dienu garumā notiks visdažādāko mūzikas grupu koncerti un būs pieejama daudzveidīga izklaide gan pieaugušajiem, gan bērniem, tai skaitā lielie karuseļi,” atklāj festivāla izpilddirektore Lienīte Šikore.

LatviaBeerfest muzicēs grupas "BRUĢIS", "INQOGNITO", "TĀ UN ŠITĀ", "NOISY PARTY", kā arī grupa "BASTARDS", "ALUM ALU" un "BLIND SHAPES". Savukārt mūziķi no Brazīlijas un Čīles “NALATA PROJECT” iesildīs publiku ar karstiem Latīņamerikas mūzikas un deju ritmiem. Svētdiena, 29. maijs, aizritēs ukraiņu mūzikas skaņās - muzicēs grupa "RODIONS", ANASTASIJA VASIĻENKO un LARISA ŠELEST, kā arī autentiskās amerikāņu country mūzikas izpildītājs Shota Adamashvili no Gruzijas.

Desmit gados festivāls ir piedzīvojis būtisku izaugsmi un transformāciju – no dažu stundu pasākuma Vecrīgā līdz piecu dienu festivālam Vērmanes dārzā. Kopumā šajos gados festivālu ir apmeklējuši desmitiem tūkstošu cilvēku gan no Latvijas, gan ārvalstīm, piemēram, Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Ukrainas, Somijas, Vācijas un Skandināvijas.

Festivāls šajos gados apliecinājis, ka mūsu reģionā alus darīšanas un baudīšanas tradīcijas joprojām ir stipras un tiek turētas augstā godā. LatviaBeerfest arī izdevies sagraut arī vairākus mītus, piemēram, desmit gadu laikā starp festivāla apmeklētājiem vienlīdz kuplā skaitā bijuši gan vīrieši, gan dāmas, kas novērtē alus daudzveidīgos stilus un garšas. Tāpat festivāls lepojas ar multikulturālo vidi un izteikti pozitīvo atmosfēru. Vairāk informācijas par festivāla norisi meklē šeit www.latviabeerfest.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77518487sec.