Sievišķība un skaistums – «AKROPOLE Alfa» atklāta mākslinieces Baibas Feoktistovas izstāde «Sievišķības portrets»

Iepirkšanās centrā “AKROPOLE Alfa” svinīgi atklāta mūsdienu latviešu mākslinieces Baibas Feoktistovas izstāde “Sievišķības portrets”, piedāvājot viesiem iespēju apvienot iepirkšanās un mākslas baudīšanas pieredzi. No 10. augusta ikvienam iepirkšanās centra apmeklētājam ir iespēja bez maksas apmeklēt izstādi un iedvesmoties gan no līdz šim neredzētiem mākslinieces darbiem, tostarp, neona gleznu un apgleznotām kleitām, gan arī no citiem krāšņiem darbiem, kuros autore eksperimentē ar sievietes atainojumu. Izstāde apskatāma katru dienu un atrodas “AKROPOLE Alfa” 3. stāvā izstāžu zālē.

17 bildes 

“AKROPOLE Alfa” apmeklētājiem 10. augustā bija unikāla iespēja svinīgā gaisotnē tikties ar pašu mākslinieci un iepazīt darbus tuvāk, uzzinot par radītajiem darbiem detalizētāk.

“Iepirkšanās centram “AKROPOLE Alfa” vienmēr ir bijis svarīgi piedāvāt arvien plašāku iepirkšanās un izklaides pieredzi, un ar šo mākslas darbu izstādi kopīgi aicinām ikvienu iedvesmoties skaistām lietām savā ikdienā! Liels prieks, ka mūsu sabiedrībā ir tik talantīga māksliniece kā Baiba, kuras košie darbi runā paši par sevi un spēs iepriecināt tieši mūsu apmeklētājus! Novēlām Baibai izdošanos arī turpmāk un skaistus panākumus savā karjerā,” saka Zane Kaktiņa, iepirkšanās centra “AKROPOLE Alfa” vadītāja.

Īpaši šai izstādei Baiba Feoktistova apkopojusi 13 darbus, kas radīti laika posmā no 2019. gada līdz 2022. gadam. No tiem četri ir jauni un līdz šim nekur neredzēti, tostarp, īpašs autores darbs, kas papildināts ar neona gaismām un tapis sadarbībā ar “Luna Neon”. Apmeklētājiem ir iespēja aplūkot arī trīs apgleznotas kleitas.

Māksliniece savos darbos izmanto floras, faunas elementus, kā arī krāšņus ziedus, dzīvniekus, tropiskos lidoņus – katrs no tiem nes simbolisku nozīmi, rezultātā veidojot stāstu par sievietei piemītošajām īpašībām. Savukārt ziedi, ogas un augļi kalpo kā auglības simbols, kas cildina mātes dabas un sievietes radošo spēku.

“Savos darbos akcentēju sievietes dabu, tēliem piešķirot vieglprātīgo, koķeto un pavedinošo sievišķības atainojumu, jo ticu, ka šie elementi ir neatņemama mūsdienu sievišķības daļa. Esmu priecīga par uzsākto sadarbību ar “AKROPOLE Alfa”, lai iepirkšanās centra apmeklētājus iedvesmotu uz skaistumu raudzīties arī no citas perspektīvas. Ticu, ka mani darbi spēs iepriecināt ikvienu apmeklētāju,” stāsta māksliniece Baiba Feoktistova, izstādes “Sievišķības portrets” autore.
Turpat līdzās izstādei, 13. un 20. augustā, kā arī 3. septembrī, no plkst. 12.00-15.00, mazākajiem apmeklētājiem būs iespēja izpaust savu kreativitāti radošajā darbnīcā, izkrāsojot un izdaiļojot kartītes ar mākslinieces melnbalto darbu versijām.

Par mākslinieci:
Lielāko daļu iemaņu māksliniece Baiba Feoktistova ieguvusi pašmācības procesā, mācoties juveliera profesiju pie Oļega Auzera un gleznošanas tehniku apgūstot pie gleznotāja Artura Auzera. Pārsvarā darbojas eļļas un akrila tehnikā, raksturīga arī zelta folijas izmantošana. Veidojusi vāka ilustrācijas žurnālam I’mperfekt. Ar saviem darbiem piedalījusies dažādās izstādēs Latvijā un Francijā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.02464604sec.