Džeza mīļotājus priecēs Ričarda Bonas un Alfredo Rodrigesa jaunā apvienība

No šā gada 11. novembra līdz 9. decembrim norisināsies koncertsērija “Art of Riga Jazz”, kurā džeza mīlētājus priecēs spāņu dziedātāja un tromboniste Rita Payés, pasaulslavenais amerikāņu basģitārists Richard Bona kopā ar kubiešu pianistu Alfredo Rodriguez un itāļu jaunā džeza apvienība “XY Quartet”.

Viena no spāņu jaunās džeza paaudzes uzlecošajām zvaigznēm Rita Payés klausītājiem Rīgā uzstāsies 11. novembrī Latvijas Radio 1. studijā. Viņai pievienosies Spānijā labi zināmā klasiskā ģitāriste Elisabeth Roma, kura ir arī Ritas mamma, kā arī pārliecinošais kontrabasists Horacio Fumero. “Šī mātes un meitas komanda piedāvā oriģinālmūzikas repertuāru ar juteklisku un smalku skanējumu, kurā sajaukušās džeza, bosanovas un klasiskās ģitāras skaņas,” raksta spāņu portāls “Metropolitan”.

Kamerūnā dzimušais amerikāņu basģitārists, dziedātājs un multiinstrumentālists Richard Bona uzstāsies 16. novembrī VEF kultūras pilī. Viņš ir viens no tiem afrikāņu mūziķiem, kurš vislabāk zina, kā sapludināt dzimtās Āfrikas mūzikas tradīcijas, Eiropas ietekmi un amerikāņu džezu. Sadarbībā ar pasaulslavenā producenta Quincy Jones projektu muzikālo vadītāju – izcilo kubiešu pianistu Alfredo Rodriguez – Bonas akustiskajai paletei radušās jaunas krāsas un spars. Šie divi talanti atklājuši daudzas radniecības starp Centrālāfrikas un afrokubiešu mūziku. Tā ir divu paaudžu tikšanās vienā okeānā – tajā, kurā peld viskaislīgākā mūzika šajā pasaulē. Rezultātā tapis jauns trio kopā ar lielisko kubiešu bundzinieku Michael Oliveira. “Alfredo sadarbība ar Ričardu Bonu kubiešu stiprākās puses – ritmisko precizitāti un sirds-pa-muti-ārā romantiku – aizved jaunos un negaidītos virzienos,” raksta “The Irish Times”.

Itāļu jaunā džeza apvienība “XY Quartet” uz Latvijas Radio 1. studiju klausītājus aicinās 9. decembrī. Grupa darbojas jau 11 gadus, vienā muzikālajā virzienā vienojot saksofonistu Nicola Fazzini, basistu Alessandro Fedrigo, vibrofonistu Saverio Tasca un bundzinieku Luca Colussi. Visi kopā rada oriģinālu, aizraujošu un novatorisku mūziku, izmantojot dažādas muzikālās un mākslinieciskās valodas un piedāvājot mūsdienīgus aranžējumus, brīvi plūstot starp džezu un laikmetīgo mūziku. “Nosaukums zināmā veidā atspoguļo piedāvātās mūzikas ģeometrisko raksturu, kas lielā mērā ir veidota uz trajektoriju tīkla, pa kuru četri instrumenti dodas daudzos virzienos, dažreiz pretēji, dažreiz paralēli, dažreiz krustojoties, un kura skaidrais un kristāliskais režģis veido kopējo mūzikas noskaņu,” teikts džeza portālā “All About Jazz”.

“Art of Riga Jazz” ir īpaša improvizācijas un džeza mūzikas koncertu sērija muzikāli aizrautīgiem klausītājiem, kuri novērtē augsti kvalitatīvu māksliniecisko sniegumu un jaunas muzikālā skanējuma nianses, kā arī vēlas satikt lieliskus un starptautiski atzītus mūziķus intīmākā gaisotnē. Koncerti Latvijas Radio 1. studijā iesāksies ar mūzikas žurnālista Kaspara Zaviļeiska vadītu sarunu, ļaujot vēl vairāk izprast viņu radošās darbības nianses.

Šīs sērijas ietvaros Rīgā jau uzstājušies tādi pasaules klases mākslinieki kā amerikāņu ģitārists Charlie Hunter un dziedātāja Lucy Woodward, amerikāņu ģitārists Jonathan Kreisberg, amerikāņu steel guitar meistars Roosevelt Collier, amerikāņu bundzinieks Terry Bozzio, amerikāņu trompetists Christian Scott, britu dziedātāja ALA.NI, britu pianists Bill Laurance, portugāļu dziedātājs Salvador Sobral, norvēģu dziedātāja Kristin Asbjornsen, vācu ģitārists Joscho Stephan, vācu pianists Ralf Schmid, brazīliešu dziedātāja Paula Morelenbaum, beniniešu ģitārists un dziedātājs Lionel Loueke, britu/dāņu/zviedru trio “Phronesis”, a cappella grupa “Accent” un vēl citi lieliski mūziķi.

Koncertsēriju atbalsta Rīgas dome, Valsts kultūrkapitāla fonds, ASV vēstniecība, Itālijas Republikas vēstniecība, “Latvijas gāze”, “Tele 2” un citi kvalitatīvu mūziku mīloši labvēļi.

Visu koncertu sākums pulksten 19.00. Biļetes jau nopērkamas ekase.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46983504sec.