Rūpējoties par sabiedrības mentālo veselību, uzsāk jau otro Laimes sezonu

Lai ikvienu aicinātu rūpēties par savu mentālo veselību un mudinātu saskatīt pozitīvo arī ikdienā, Ekonomikas un kultūras augstskola uzsāk jau otro projekta “Laimes sezona” ciklu. Projekta ietvaros paredzētas ekspertu vieslekcijas, semināri un meistarklases, uz kurām aicināts ikviens interesents. Šogad lekcijās tiks diskutēts arī par finanšu pratības ietekmi uz laimes sajūtu un neizdegšanu darbā.

Pasaules Veselības organizācija veselību definē kā pilnīgu fizisku, garīgu (psihisku) un sociālu labklājību, nevis tikai stāvokli bez slimības vai fiziskiem trūkumiem, tomēr liela daļa sabiedrības par mentālo veselību un tās problēmām joprojām vairās runāt. Lai atgādinātu, ka par mentālo veselību nepieciešams rūpēties tāpat kā par fizisko, kā arī dalītos dažādu ekspertu ieteikumos un iedvesmojošos stāstos par laimes sajūtas vairošanu ikdienā, jau otro gadu tiek īstenots projekts “Laimes sezona”.

“Projektu aizsākām pērn, pandēmijas laikā, kad sabiedrības dienaskārtībā aktīvāk sāka parādīties jautājums par mentālo veselību un rūpēm par to. Redzot lielo interesi, secinājām, ka projektam jāturpinās arī šogad. Pielāgojoties ārējiem apstākļiem un aktualitātēm, šogad programmā esam iekļāvuši arī lekcijas par finanšu pratību un izvairīšanos no izdegšanas. Arī šajā projekta sezonā turpināsim uzrunāt cilvēkus un katru mudināt aizdomāties par to, ka laime neslēpjas tikai materiālās lietās, bet arī fiziskajā un emocionālajā labsajūtā,” norāda projekta idejas autore, Ekonomikas un kultūras augstskolas rektore Dr.oec., asociētā profesore Oksana Lentjušenkova.

Pirmā projekta aktivitāte notiks jau 10. oktobrī – tā būs psiholoģes, strukturālo sistēmisko sakārtojumu vadītājas, neirografikas speciālistes Ritas Zālītes vadītā neirografikas meistarklase “Ceļojums pēc laimes dimantiem”. 26. oktobrī plānota ekonomista, lektora, studiju programmas “Aprites ekonomika un sociālā uzņēmējdarbība” direktora Edgara Čerkovska seminārs “Finanšu pratība laimīgai dzīvei”, 1. novembrī notiks “Communication Art” īpašnieces, zīmola “Māsas Leismanes” īpašnieces Vivitas Leismanes iedvesmojošā lekcija “Kā svinēt dzīvi? Radošās uzņēmējas stāsts”. 15. novembrī plānota uzņēmēja, tūrisma ziņu portāla travelnews.lv īpašnieka Aivara Mackeviča vieslekcija “Labāk ar dzīvām zivīm pret straumi, nekā ...”, savukārt 1. decembrī notiks seminārs “Laimīgas dzīves noslēpumi”, ko vadīs projekta idejas autore Oksana Lentjušenkova, bet 15. decembrī seminārs “Kā neizdegt darbā”, ko vadīs studiju programmu “Kultūras vadība” un “Starptautisko kultūras projektu vadība” direktore, producente, socioloģe Jeļena Budanceva.

Visas lekcijas, semināri un meistarklases ir bezmaksas un notiks tiešsaistē. Iepriekšēja reģistrācija nav nepieciešama. Plašāku informāciju par projektu un tā aktivitātēm iespējams atrast augstskolas mājaslapā www.augstskola.lv.

Par Ekonomikas un kultūras augstskolu:
Ekonomikas un kultūras augstskola ir dibināta 1998. gadā, tā īsteno studiju programmas koledžas, bakalaura un maģistra līmenī (gan latviešu, gan angļu valodā). Kopumā tiek piedāvātas 16 studiju programmas, apvienojot vairākas sfēras — sociālo (ekonomika), humanitāro (kultūra) un eksakto (IT). Augstskola ir vairāku asociāciju biedre Latvijā un ārvalstīs, piemēram, Latvijas Augstākās izglītības eksporta apvienības, Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas (LIKTA), Privāto augstskolu asociācijas, Latvijas darba devēju konfederācijas (LDDK) un Baltic Management Development Association (BMDA).


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.87403107sec.